Šta je prethodilo stravičnoj nesreći kod Brčkog: Nakon konflikta vozilom pokosio ljude na terasi

d 7
Podijelite vijest

Stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 19:50 sati dogodila u mjestu Gornji Rahić kod Brčkog, a u kojoj je poginula jedna osoba, dok je više osoba povrijeđeno, prethodila je svađa, saznaje „Avaz“.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je u konfliktu učestvovalo nekoliko osoba. Nakon konflikta, jedna od aktera je sjeo u vozilo i pokosio više osoba na terasi jednog ugostiteljskog objekta.

Kako je ranije saopćeno iz brčanske policije, jedna osoba je zadobila teške povrede od kojih je u toku noći u bolnici u Brčkom preminula.

Na licu mjesta je pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen uviđaj. Uhapšen je Č. E. (25) iz Maoče, nastanjen u Rašljanima, koji su sumnjiči za ubistvo u pokušaju te teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te izazivanje opće opasnosti.

Na društvenim mrežama ubrzo se pojavio snimak koji je nastao nedugo nakon nesreće. U jezivom snimku se vidi kako povrijeđeni leže na asfaltu, dok se građani i svjedoci teške nesreće hvataju za glave.


Podijelite vijest