Šta je on zapravo htio reći tim SMS-om?

Šta je on zapravo htio reći tim SMS-om?

Svaka djevojka se zapitala šta znače poruke koje dobije, i zašto su baš takve. Pa možda vam ovaj put uspijemo pomoći.

U decembru prošle godine proslavilo se 20 godina od prve poslane porke, SMS-a. Iako smo se do sada navikli na ovaj način komunikacije, vjerovatno ste mnogo puta bili zbunjeni i sami sebe pitali „ šta je zapravo pisac htio da kaže“ . Zašto su poruke muškaraca tako komplikovane?! To se pogotovo dešava onda kada su veze na početku, ili kada su tek na pomolu.

Ponekad tumačenje SMS-ova od novog muškarca može biti teško. Zato vam donosimo maleni vodič o tome “što je on htio zapravo reći tom porukom”.

 

“Hej” (zdravo, ćao i sve druge prekratke poruke)

Značenje ove poruke najviše ovisi o tome u kakvom ste odnosu s tim muškarcem. Ako s njim već neko vrijeme hodate imate momka kojem je dosadno i koji nije baš najinventivniji po pitanju komunikacije. Ako ne hodate s njim imate problemčić. Glavni problem je što vam u stvari nije postavio nikakvo pitanje… pa šta biste vi njemu trebali odgovoriti na tu poruku? “Hej i tebi”?

Sve u svemu, ako vam tip pošalje ovakvu poruku znači da misli na vas, ali ne baš prejako. Odgovorite mu ako vam se sviđa, ali nemojte se truditi ako niste sigurni što mislite o njemu. I obratite pozornost na to kad je poruka poslana – ako je riječ o kasnijim večernjim satima riječ je o tipu koji samo želi seks (što je kasnija poruka to je tip napaljeniji). On se nije potrudio s vama komunicirati u toku dana, a čak i sada vas nije niti pitao što radite ili kako ste. A i to je zato jer mu niti nije važno što radite i kako ste. On samo ispipava teren da vidi hoćete li reagovati, i nada se da će mu se posrećiti s vama.

 

“Gdje si?”

Ako je riječ o dužoj vezi – i ako često dobivate ovu poruku, a znate da on nema razloga brinuti se za vas te vas iz tog razloga pitati gdje ste – moguće je da imate posla s posesivnom osobom. Ako ste slobodne i dobijete ovu poruku u petak ili subotu – moguće je da vas tip kontaktira samo zato jer nema ništa drugo za raditi.

 

“Šta radiš?”

On ili ne zna što vam drugo napisati i loš je u SMS-anju – ili je, ako često šalje tu poruku, (kao i kod prethodnog) pomalo posesivan i želi znati svaki vaš pokret. Kako god bilo, pričekajte malo prije nego mu odgovorite. Ako nastavi sa posesivnim ponašanjem – riješite ga se prije nego postane prekasno. Ne želite biti u vezi s ljubomornim kontrol-frikom.

 

“Kako si?”

Kad se nekom muškarcu sviđa neka djevojka, može im se pomalo zavrtiti u glavi. On vjerojatno nije namjerno dosadan. Jako je zainteresovan, ali ne zna kako vam tačno pristupiti. Ako vam se sviđa, recite mu da vas nazove kasnije – moguće je da je naprosto loš u pisanju SMS-ova.

 

“Mogu li doći do tebe?” ili “Dođi do mene.”

Ovo je “Totalno sam napaljen” poruka, i najčešće se šalje kasno naveče, obično vikendom. To znači – “Znam da je ponoć i da sam ti mogao poruku poslati puno ranije ove sedmice i s tobom dogovoriti pravi sastanak, ali nisam to napravio. Tebi je ok što je ovo samo usputni seks i što ti se vjerovatno neću ponovo neko vrijeme javiti, zar ne? Ako je tako, odgovori mi na ovu poruku.” Nemojte odgovarati, osim ako i sami niste zainteresirani za usputno valjanje po plahtama.

 

“Pa, dođi do mene, ako hoćeš.”

Mi djevojke uvijek ostanemo zbunjene tim zloglasnim “ako hoćeš” na kraju poziva. No ako je vjerovati muškarcima to znači doslovce upravo samo to – možeš doći, ako hoćeš. To je iskreni poziv da dođete njemu, a ovo “ako hoćeš” vjerojatno znači da on trenutno radi nešto drugo, ali nema ništa protiv da se i vi pridružite. Vjerovatno ili visi na internetu ili s prijateljima gleda utakmicu. To znači da ste dobrodošli, ali on neće nužno sve planove promijeniti samo zato jer ćete vi doći.

 

“Hoćeš da se nađemo kasnije?”

Ako ovu poruku dobijete u toku dana, to govori da je proaktivan u svojem naumu da vas vidi taj dan. I da ne razmišlja o vama samo onda kada je sam. Ali, ako vam on i nakon nekoliko susreta samo šalje poruke, a vi želite vidjeti da je uložio još više truda – recite mu da umjesto poruka više volite komunicirati razgovorom na telefonu. Ako počne i nazivati – to je dobar znak da je zaista zainteresovan i ne samo za usputni seks.

 

“Ne mogu večeras. Ujutro imam važnih obaveza.”

Ako su ovakve i slične poruke učestale – znači da mu i nije baš stalo. Jer da mu je stalo našao bi barem malo vremena za vas – vjerujte. Ovo je posebno tačno ako ste mu poslali seksi poruku ili MMS. Ako mu je stalo i ako navrh toga još zna da ima šanse da dođe do seksa, požurit će i rizikovati sat-dva manje sna bez obzira na obaveze.

 

“Super sam se proveo večeras/jučer :)”

Ovo je “trebam potvrdu” poruka, i muškarci je obično šalju nakon prvog dejta ili prvog seksa. Ako vam se sviđa i želite ga ponovo vidjeti, odgovorite mu koliko je i vama lijepo bilo.

 

“Mislim na tebe.”

Odgovorite ako osjećate nešto prema njemu. No, ako ako tu poruku dobijete od nekog tipa s kojim ste možda jednom ili dva puta bili na kafi, a on vam stalno šalje poruke čak i ako mu vi ne odgovarate – budite fer i jasno mu dajte do znanja da niste zainteresovani.

 

“Dobro jutro ;)”

Kad vam muškarac pošalje ovakav SMS, posebno ako je neki običan dan u sedmici, to znači da misli na vas čak i ujutro kada ima gužvu zbog posla ili faksa. Očito je da mu se sviđate i da s vama želi nešto više od usputnih horizontalnih druženja.

 

“Drago mi je što smo se upoznali.”

Ovo je jedina poruka na koju vam se isplati odgovoriti čak i ako je stigla nakon ponoći. Ako te večeri upoznate preslatkog tipa i on vam poruku pošalje još iste večeri/noći ili iduće jutro – definitivno je zainteresovan.

 

“Moja sestra upravo sluša onu pjesmu koja je tebi jako dobra”

Što on zapravo misli? Nešto otprilike ovako: “Ne mogu prestati misliti o tebi i iskoristit ću svaku priliku i izgovor, bez obzira kako glup, da ostanem u kontaktu s tobom”.

 

“Hej, planiram s prijateljima kasnije gledati utakmicu. Pridruži nam se!”

Ovo je siguran znak da mu se sviđate. Jako. JAKO! Vjerovatno čak i više nego je sam toga svjestan.

 

Odgovara na vašu poruku tek idući dan ili još kasnije

Ako mu treba “sto godina” da odgovori na vašu poruku, znači da mu baš i nije stalo. Da mu je stalo našao bi tih nekoliko minuta vremena da odgovori na poruku – niko nije toliko zaposlen. A ako kaže da je zaboravio – pa i to vam je jasan odgovor. Da mu je stalo ne bi zaboravio, bez brige. Nemojte izmišljati opravdanja za njega. Da mu se stvarno sviđate našao bi najmanje tu minutu vremena za vas. Zar vi stvarno mislite suprotno? A šta kad vam se konačno javi? To je vjerovatno jer mu je u tom trenutku dosadno i nema ništa drugo pametnije za raditi i zna da ste vi tamo. Čekate njegovu poruku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS