Portal 072info

Šta je ženama bitno u izgledu muškarca?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Studije pokazuju da žene gledaju zube, ramena, ruke, trbuh, visinu i stil odijevanja kod muškarca.

Preko 80 posto muškaraca smatra kako je ženama najvažnija mišićava građa tijela poput bodybuildera, takva mišićavost se sviđa tek manje od 10 posto žena, a preko 50 posto njih će preferirati muškarca srednje fizičke građe, piše Source.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ruke i ramena presuđuju

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda koja se odnosi na mišićavost ženama su široka ramena, kao i mišićave ruke, posebno podlaktice te veliki dlanovi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zadnjica
Većina žena preferira manju i mišićavu zadnjicu na muškarcima. Oko 70 posto njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću zadnjicu od njih, jer to smatraju “ženskim fizičkim atributom”.

Stomak
Dok su muškarci pretpostavili da je treća najvažnija stvar na muškarcu za žene veličina njegovog “alata”, žene su to stavile tek na 9. mjesto svojih prioriteta. Kao treća najpoželjnija stvar na muškom tijelu je ravan stomak – a pritom se ne misli na pločice, već na izostanak pivskog trbuha, odnosno “šlaufa” oko struka koji se savijaju kod sjedenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na četvrtom i petom mjestu su zubi i oči
Bijeli zubi bez vidljivih rupa i karijesa velik su faktor u ocjenjivanju privlačnosti muškarca. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih dijelova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

Kosa i visina nisu toliko važni
Kozmetičke industrije zarađuju milione na muškarcima koji su zabrinuti zbog ispadanja kose, no preko 40 posto žena čak preferira ćelave muškarce. Ono što preko 70 posto žena ne voli je održavanje duže frizure uprkos ćelavljenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slična predrasuda vrijedi i oko visine muškarca, pa su ženama privlačni samo muškarci viši od 185 cm. No, to je netačno, jer većina pripadnica nježnijeg pola želi tek da je muškarac viši od nje – optimalno 10 cm.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME