20210827183351 678174
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
NER FIT

Izgovora je bezbroj, ali važno je da znate da je veću štetu moguće spriječiti koracima koje ćete uraditi ujutro.

FIXGEHALT

Spavanje sa šminkom na licu je jedna od najgorih stvari koju možete sebi da uradite. Nažalost, ovako nešto nerijetko svom licu priušte mnoge žene. Izgovori su razni, ali važno je da znate da je veću štetu moguće spriječiti koracima koje ćete uraditi ujutru.

Prvi korak

Prvo što treba da uradite je, naravno, da uklonite svu šminku. Za to možete koristiti mlijeko za čišćenje lica ili sredstvo kojim inače skidate šminku.

Osim toga, za ovu namijenu pogodna su i prirodna ulja poput maslinovog ili ulja za njegu beba. Temeljno operite lice vodom.

LIDER

Drugi korak

Drugi korak je toniranje kože. Koristite tonik koji ne sadrži alkohol. Ukoliko imate ružinu vodicu kod kuće, obavezno je iskoristite. Ona će pomoći da uklonite sve tragove i ostatke šminke. U istu svrhu može poslužiti i hladni čaj od kamilice.

Treći korak

Poslije toniranja, pređite na blagi piling kože. Osigurajte porama na vašoj koži čišćenje i temeljno uklonite sve nečistoće. Ipak, vodite računi i budite nježni. Koristite blage pilinge namijenjene za kožu lica, a ne tijela.

Četvrti korak

Kao četvrti korak upotrijebite masku i nahranite kožu. Kada je koža lica prošla kroz sve navedene korake, posvetite joj još malo pažnje i priuštite dodatnu njegu. Dobra maska nahraniće kožu lica, a maske možete napraviti i kod kuće.

Peti korak

Poslednji, ali ne i najmanje važan korak, je masaža. Nanesite malo ulja za njegu lica na kožu i lagano, blagim kružnim porektima prstiju masirajte lice od pet do osam minuta.