Šta misle građani: “Ovo je poslije 1992. najozbiljnija politička kriza u BiH”

1634309078 SA VOX SARAJEVO POLITIKA SAN20211015 160909952 mxf 00 00 06 07 Still001
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Povodom posljednih izjava političkih lidera u Bosni i Hercegovini, pitali smo građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva šta misle o trenutnoj situaciji u državi, ima li straha, te šta bi se trebalo promijeniti.

“Mislim da je situacija ozbiljna i treba biti ozbiljan, više ovi koji odlučuju o našim sudbinama nego mi građani, prije svega mislim da je tu zadaća na čelnim ljudima bošnjačkog korpusa, a onda i cijele države. Ima, mislim da nas bliska historija uči da ne smijemo spavati. Mislim da je ovo poslije 1992. najozbiljnija politička kriza u ovoj našoj dragoj domovini”, naveo je jedan Sarajlija.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Zbrinjavanje porodica nastradalih rudara

“Stalno idemo iz krize u krizu. To je kad gledam, i ovih zadnjih dana kad čujem te Dodik kaže ovo te onaj ono, nekada se pitam je li ovo 1990. godina. I to me onda zabrinjava”, dodao je drugi.

“Ovo je 21. vijek, sve je stvar dogovora. Ne valja se prepucavati. Dok ima prepričavanja ovoga biće uvijek toga. Neka se fino dogovore i da lijepo živimo”, istaknuo je.

“To je sve neko izazivanje po meni, a sve kako bi probali da otjeraju narod da se ne bi ponovio rat”, još je jedan od odgovora.

ČITAJ JOŠ:  Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

U Istočnom Sarajevu mišljenja podijeljena.

“Mislim da odcjepljenje, ono po Dejtonu, u sastavu BiH, da je to to, i da to treba raditi”, kazala nam je jedna stanovnica Istočnog Sarajeva.

“Oni se na račun naroda poigravaju. Čim se skinu sa scene oni se grle i idu jedni drugima na slave. Dodik to malo njima prijeti ali ne misli on tako sigurno. On pokušava da dobije malo, ne pažnje nego nastoji da njih malo prestraši ali jedni druge tako straše i gdje smo mi ne znam”, dodala je druga.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: U aprilu 94 rođenih, 60 vjenčanih i 77 umrlih

Još jedan stanovnik Istočnog Sarajeva je rekao da je situacija jako ozbiljna, ali se nada da će se naći rješenje za građane da bude povoljno.

“Za građane a ne za političare. Valjda su oni u službi nas. To je po meni iznuđeno ali neće se završiti po meni ovako kako se priča, biće to povoljnije i ja jedne i za druge i za sve”, rekao je.

Ranije, o istoj temi, N1 je proveo anketu i među građanima Mostara.

GODISNJICA
MARKETING