Portal 072info

Šta nas očekuje tokom naredne godine: Astrološki gledano – 2016. je godina devetke

Astrološki, a i numerološki gledano, 2016. godina devetke (devetke) označava jedan završni ciklus od prethodnih devet u svačijem životu.

I ne samo devetogodišnjem, već i 18-godišnjem ciklusu. I označava planetu Pluton koja predstavlja “totalnu transformaciju svega što postoji”.

Očekuje nas sječa do korijena i sađenje novih principa, postulata u svim segmentima, kako u životu pojedinca tako i u društvu uopće. Transformacija će se, naravno, najviše osjetiti u kardinalnim znacima (Ovan, Rak, Vaga i Jarac). Stari principi (o domu i porodici i brizi) će se ili promijeniti ili ćemo mi morati zauzeti drukčiji odnos i stav od onih u koje sada vjerujemo.

Pri tome će nas Uran (šok terapija) iz znaka Ovna (raspaljenog i vatrenog) svojim naglim promjenama natjerati da to iznenada mijenjamo kako bismo se prilagodili postojećoj situaciji. Trenutni kvadrat između tih planeta cjelokupnom čovječanstvu stvara velike i kardinalne promjene. Stavlja nas na “kardinalni krst”, dovodi nas pred raskršće na kome treba da se opredijelimo kojim ćemo putem. Lijevo ili desno, to je pitanje, a naprijed moramo jer nazad ne možemo, tamo smo već bili…

Budućnost je izvjesna ali jako nepredvidiva. Niko je još nije spoznao i vidio. Pritom će nam Neptun (planeta iluzija i vjerovanja) u svome sjedištu iz znaka Riba svima davati podsticaj da ono u šta vjerujemo i ostvarimo jer će praviti dobre i lijepe aspekte s ovim promjenama. Kao i uz pomoć Saturna (Hronos) kroz vrijeme nam omogućiti da kroz znak Strijelaca (novine iz inostranstva sa strane, širokoumne) prihvatimo nešto kao neminovnost. Pomoći će nam i Jupiter (planeta sreće i širenja) iz znaka Djevice (na sitno i polako) da te promjene i ostvarimo.

Kad smo kod ovih brzih planeta Marsa (dečka, akcije, ratnika) i Venere (djevojke, želje i potrebe), one će se od početka 2016. godine prošetati kroz znakove: Mars od znaka Vage do Riba uz povremen retrogradan hod kroz znak Strijelca i Škorpije a Venera od Strijelca do Vodolije kroz sve zodijačke znakove. To sve ukazuje da će se muškarci više i žestoko potruditi da ostvare svoju prevlast nad djevojkama i osvoje ONE prave, nego djevojke koje će imati mnogo ponuda, ali neće znati da odaberu koja je prava za njih.

Izgleda da će muškarci i žene podjednako dijeliti zajedničke “muke” u ovoj narednoj 2016. godini. Bitno je da će čovječanstvo preživjeti. A ko preživi – pričat će da smo tamo nekad gledali i pogađali ko će prevladati ili dominirati.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box