Šta o vama govori boja vašeg automobila?

Da li ste povučeni tradicionalist ili samouvjerena žena? Stručnjaci smatraju da boja automobila koju izaberete govori nešto o vašoj ličnosti.

Bijela

Ukoliko vozite automobil bijele boje, želite ostaviti utisak svježe, moderne osobe „mladog duha“. Bijela boja sugerira da ste inteligentni, profinjeni i da imate ukusa. Upravo zbog toga su se za bijelu boju zaštitnog znaka odlučili i neki vrhunski brendovi, poput Applea.

Crna

Crna boja je postala simbol luksuza kad se radi o  automobilima. To je boja koja ostavlja najsofisticiraniji utisak, vozači crnih automobila izgledaju moćnije i sigurnije.

Srebrena

Ova boja simbolizira sigurnost i stil. Osim toga, automobil srebrene boje je mnogo lakše održavati u odnosu na bijeli ili crni. U Americi se srebrena boja automobila nalazi na trećem mjestu po popularnosti.

Siva

Postoji bitna razlika između sive i srebrene boje automobila. Vozač sivog automobila se ne želi isticati, te ne mari za društveni status. Siva nije svjetlucava poput srebrene, te simbolizira dostojanstvo, tradiciju i zrelost.

Crvena

Crvena simbolizira aktivnost, moć i muževnost. Muškarci koji voze crveni automobil imaju potrebu da istaknu svoj status ili da izgledaju moćnije i upečatljivije. Žene koje preferiraju crvene automobile obično su samouvjerene i zabavne.

Plava

Plava je praktična, čak i vesela boja kad je riječ o automobilima. Ona simbolizira stabilnost, iskrenost i sreću. Za volanom porodičnog automobila plave boje često možemo vidjeti mame, jer plava boja projicira sliku fine, stabilne porodice.

Smeđa/Bež

Smeđa boja asocira na čvrstoću i smirenost. Onima koji preferiraju ovu boju, najčešće nije bitno da li je automobil nov ili ne. Bitnija im je dugotrajnost i svrsishodnost „ljubimca na četiri točka“.

Žuta/zlatna

Ukoliko vozite automobil žute boje, vi ste najvjerovatnije utjelovljenje izreke „don’t worry, be happy“. Žuta boja predstavlja radost i pozitivan stav. Mladi obično preferiraju žutu  boju, jer je prikladnija za manje automobile. Ove boje su inače i najmanje zastupljene među automobilima.

Zelena

Zelena je uvijek bila simbol prirode i zaštite okoliša, pa se od vozača zelenog automobila može očekivati da koristi bio-gorivo. Međutim, u posljednje vrijeme popularnost ove boje je naglo opala, te se sve rjeđe može primijetiti na ulicama.

Narandžasta

Narandžasta boja ulijeva povjerenje, te simbolizira dobar odnos cijene i kvaliteta. Češće se koristi kod manjih automobila, a u Americi je sve manje zastupljena kod vozača novih automobila.

Prethodni članakIzjava predsjednika Bayerna koja će šokirati navijače prvaka Njemačke
Sljedeći članakSušić će zaraditi skoro milion eura ukoliko BiH i ne ode na EURO 2016!