Portal 072info

Šta su nam donijele, a šta odnijele majske poplave?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Veliki broj pitanja se dovodi u razmatranje kada govorimo o majskim poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu u maju 2015. godine. Građani naše domovine se pitaju da li se bar mali dio onog što je obećano ispunilo, da li su oni bez domova dobili nove domove, da li djeca i dalje mogu da se obrazuju i idu u škole, koliko je sredstava dobijeno od strane donacija iz velikih sila svijeta, kako iz Turske, Amerike, Njemačke, Rusije, tako i ostalih zemalja? Ovo su samo neka od pitanja o kojima bi se dalo razmatrati još mnogo vremena.

Nemila-Poplave

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području općine Zenica, pratili smo da se polako iz dana u dan grade domovi i kuće za sve one kojima su poplave i klizišta odnijeli njihove domove. Topčić Polje i Željezno Polje su neka od naselja koja su u najvećoj mjeri stradala, ali polako pokušavaju ponovo da stanu na noge. U mjestu Orahovica u blizini naselja Nemila kod Zenica, Općina je omogućila i izgradnju izgubljenog puta koji je vodio kroz cijelo naselje. Nalazi se tu još veliki broj sela i naselja koji su uništeni, ali koji čekaju pomoć koja im je obećana.

Jedan od važnih aspekata koje su nam donijele poplave jeste tolerancija među ljudima i neizmjerna potpomaganja i žrtvovanje svih nas za one koji su bili u opasnosti. Pomagalo se, doniralo, trudilo i žrtvovalo za živote kako djece, tako i starijih i iznemoglih osoba. Kada se sjetimo tih dana, znamo da smo prošli mnogo, ali da smo uspjeli ostati pribrani, sposobni i hrabri.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

HELIKOPTERI ZENICA

Šta nam nosi dan, a šta noć ne znamo, ali znamo da je ovo samo jedno od silnih upozorenja, te da se svi zajedno trebamo ujediniti i boriti za Bosnu i Hercegovinu, znamo da se bez truda nikada neće isplatiti ono što smo zacrtali, te da i mlađe generacije nikada neće zaboraviti ono što su prije 365 dana prošli.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

topcic-polje-nakon-poplave

Ostaje da se vidi šta će država da uradi po pitanju poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, te da li ćemo uspjeti stati na noge i započeti neku novu etapu životu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME