Šta sve ima vila Harisa Džinovića od četiri miliona KM

melina haris1 1024x683 1
Podijelite vijest

Pjevač Haris Džinović nedavno se sa porodicom uselio u svoju vili na Senjaku koju je gradio od 2017. godine. U ovaj projekat pjevač je uložio, kako se pisalo, oko 2 miliona eura, a radovi su trajali toliko dugo jer je on neprestano mijenjao nacrte, te su se i već izgrađeni zidovi rušili, kako bi se sve uklopilo u njegovu viziju idealnog domam, o čemu je i pjevač pričao javno.

Kuća Harisa Džinovića

– Stalno mijenjam. Nisam arhitekta, nisam građevinski inženjer, ni statičar. Ne čitam nacrte, ni planove. Vidim kada je nešto izgrađeno i onda reagujem. Kažem im: “Srušite mi ovaj zid jer mi se ne sviđa, dajte mi neki drugi, proširite mi garažu da ne ulazim kroz iglene uši”. To su sasvim normalne promjene tokom gradnje, ne razumijem što bih zbog toga bio težak. Plaćam to i želim da izgleda kako hoću. S druge strane, arhitekta i inženjer grade to i odoše, a ja ostajem tu. Znači, gradim za sebe, a ne za njih – ispričao je Haris jednom prilikom.

O sadržajima koje nudi ovaj privatni dom mnogima se zavrti u glavi na samu pomisao šta sve posjeduje. U donjem nivou kuće, koju je sada Haris izgradio, nalazi se ogroman bazen, u čijoj blizini će biti smješten vinski podrum bogat vinima iz različitih krajeva svijeta. U posebnom dijelu kuće, sa ozvučenjem kako zaslužuje pjevač ovakvog glasa je muzički studio.

Haris navodno nije želio da propusti priliku, kada već gradi vilu po svojoj želji, da nema svoj studio poput mnogih muzičara. Kao veliki poznavalac nota i vrstan muzičar, to je bio početni uslov kada se pravio projekat kuće.

– Kako vila ima više od 930 kvadratnih metara, bilo je sasvim izvesno da će se naći prostor i za njegov studio. To će najvjerovatnije biti na drugom spratu uz svu potrebnu zvučnu izolaciju kako pjevanjem ne bi narušio mir u kući ukoliko mališani žele da uče. Vrata njegovog studija bit će otvorena i za njegove kolege. Oprema stiže iz muzičkih kuća koje opremaju najbolje svjetske studije – rekao je izvor za “Blic” svojevremeno.

– Veliki dnevni boravak, brojne sobe, hodnici i dječije sobe, opremljene po želji Đine i Kana, bit će samo dio onoga što će činiti ovaj dom, koji je Haris poslije dugo godina na estradi odlučio da sebi priušti. U kući je također urađena teretana, sala za proslave, spa centar- rekao je tada izvor za “Blic”.

Pošto je godinama živio u Francuskoj, Haris je, prema pisanju medija, došao na ideju da neke komade za dom pronađe u Parizu, mjestu gdje je prije mnogo godina držao svoj restoran.

– Haris ima prefinjeni ukus i unaprijed je znao da će komade namještaja za neke njemu bitne kutke poručiti upravo iz Francuske – istakao je tada izvor blizak ovoj porodici.


Podijelite vijest