Šta uposlenici i djeca trebaju znati prije povratka u vrtiće

Podijelite vijest

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica nastavlja s izradom, objavom i slanjem materijala raznim građanskim grupama, organizacijama, nivoima organizacije, lokalnim zajednicama, preduzećima…

Na adrese vrtića i drugih predškolskih ustanova na području Zeničko-dobojskog kantona, putem zvanične web-stranice Inz.ba, mailing lista i drugim kanalima informiranja ove sedmice su na stotine adresa upućene preporuke za zaposlenike i uprave predškolskih ustanova, ali i za djecu – štićenike tih ustanova kad se vrate u objekte, saopćeno je iz Instituta.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica objavio je i pet kratkih videozapisa o pravilnom pranju zuba i ruku, kao i zanimljive vježbe koje mališani mogu napraviti s roditeljima u svojim domovima, a koji će im pomoći da pravilnije peru ruke i zube.

Set videozapisa i preporuka dostupan je na zvaničnoj web-stranici Instituta, ali i spreman za preuzimanje putem weTransfera u narednih nekoliko dana. Materijali su dostupni za sve one koje zanimaju i kojima mogu biti korisni.


Podijelite vijest