Šta vam se može dogoditi ako progutate žvakaću gumu?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U prošlosti su se koristili prirodni materijali, no s vremenom su se počeli uvoditi sastojci koji su olakšavali proizvodnju i bili dostupniji.

Zove se polizobutilen, dobiva se iz petrokemikalija koje se pročišćavaju iz fosilnih goriva poput sirove nafte. Znate li što zvačete?

Istraživanje je pokazalo da čak 85 posto od 2000 ispitanika ne zna da se u sastavu ovog, mnogima omiljenog proizvoda, nalazi plastika, i to u bazi za gumu.

U prošlosti su se koristili prirodni materijali, no s vremenom su se počeli uvoditi sastojci koji su olakšavali proizvodnju i bili dostupniji. Recepti za proizvodnju su se promijenili, a žvakaće gume, doduše ne nužno sve, sadrže plastiku, gumu, vosak…

Šta će se dogoditi ako progutate žvakaću gumu? Naše tijelo je ne može probaviti pa će ona iz probavnog sustava izići takva kakvu smo je progutali.

Upozorenja koja smo često mogli čuti u djetinjstvu da se te žvakaće nećemo riješiti i do 10 godina ako je progutamo, nisu ništa drugo nego mit.

Večernji list

GODISNJICA
MARKETING