Portal 072info

Šta vaša profilna slika govori o vama?

Profilne slike na društvenim mrežama o nama otkrivaju mnoge stvari, a da toga ponekad uopće nismo ni svjesni. Zacijelo želite znati kakvu sliku o sebi odajete javnosti stoga pripazite kakve fotografije birate za svoj profil na društvenim mrežama kako vaši poznanici o vama ne bi stekli pogrešan dojam.

U nastavku vam otkrivamo što sve profilna slika može o vama reći, a da možda toga ni sami niste svjesni. 

1. Detalji o vašem životnom stilu

Postoje stvari o vašem životnom stilu koje ne želite podijeliti s javnošću, a one su vrlo očite iz određenih fotografija. To može biti pozitivno, ali i negativno. Primjerice, vaša profilka može otkriti kako ste osoba koja voli tulumariti ili pak ste više smirena osoba kojoj su druge stvari bitnije. Prije nego stavite određenu fotografiju na društvene mreže, razmislite o tome kakav dojam ona odaje o vama. 

2. Da li ste u vezi

Vaša profilna slika može pokazati jeste li u sretnoj vezi ili pak da li ste single. Ako ste na fotki s dečkom, ljudima neće biti teško zaključiti kako ste zauzeti. S druge strane, fotografije na kojima ste s prijateljem ili bratom ljude bi mogle dovesti u zabludu, misleći da je osoba na fotki zapravo vaš dečko. 

3. Osobni interesi

Iz nekih je profilnih fotografija vrlo lako zaključiti kakve interese imate ili čime se bavite u životu. Primjerice, možda ćete objaviti fotografiju s planinarenja ili neku na kojoj čitate svoju omiljenu knjige. U tome nema ništa loše, ali morate shvatiti da time otkrivate dio svoje osobnosti većem dijelu javnosti. 

4. Koliko ste samouvjereni

Promatrajući nečiju profilnu fotografiju vrlo je lako zaključiti je li riječ o samouvjerenoj ili nesigurnoj osobi. Samouvjerene osobe uglavnom su nasmiješene te gledaju u fotoaparat i često mijenjaju svoje slike jer su zadovoljne svojim izgledom. Nesigurne osobe najčešće nemaju mnogo fotografija, a ponekad čak stavljaju fotografije na kojima se uopće ne nalaze oni već nešto drugo. 

5. Jeste li umjetnička duša

Vrlo je lako na temelju nečijih fotografija zaključiti je li riječ o umjetničkoj duši ili pak o prosječnoj osobi. Naime, prosječna osoba može biti lijepa, ali ona ne vodi toliko brigu o pozadini fotografije i svim ostalim pojedinostima poput nekoga s umjetničkom dušom, kome su takve stvari bitne. 

6. Koliko ste ženstveni

Ako objavljujete slike s ribolova, lova i sličnih muških aktivnosti, tada je vrlo lako zaključiti da niste previše ženstvena osoba. S druge strane, ako ste na fotkama uvijek dotjerani i našminkani odajete dojam ženstvene osobe kojoj je stalo do vlastita izgleda. Kako god bilo, bitno je da ste to vi i da ste zadovoljni sami sa sobom, bez obzira na tuđe mišljenje. 

Kakvu god profilnu sliku imali, najvažnije od svega je da se vi dobro osjećate u vlastitoj koži te da vaše fotografije i osobnost nisu rezultat tuđih očekivanja. Ne morate se nikome potvrđivati, takvi ste kakvi ste. Volite sami sebe, bez obzira na druge. 

Podijelite članak