Šta žene privlači na muškarcima: Šira ramena, lijepi zubi i ravan stomak među najvažnijim osobinama

High angle view of handsome Caucasian mid adult man lying with hands behind head smiling.
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Dok se muškarci opterećuju gubitkom kose ili pak veličinom svog penisa, studije pokazuju da žene više gledaju zube, ramena, ruke, stomak, visinu i stil odijevanja.

U brojnim anketama na temu što ih najviše privlači na ženi, u top nekoliko odgovora muškarci će najčešće reći – lice, stražnjica, grudi, noge, oči i osmijeh, eventualno mijenjajući redoslijed prioriteta. Kod fizičkih osobina koja ih privlače na pripadnicima jačeg spola, žene će prije zamijetiti neke druge stvari, a muškarci najčešće toga nisu svjesni.

Preko 80 posto muškaraca smatra kako je ženama najvažnija mišićava građa tijela poput bodybuildera. Takva mišićavost se sviđa tek manje od 10 posto žena, a preko 50 posto njih će preferirati muškarca srednje fizičke građe, prenosi The Richest.

Ruke i ramena presuđuju

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda koja se odnosi na mišićavost ženama su široka ramena, kao i mišićave ruke, osobito podlaktice te veliki dlanovi.

Stražnjica

Većina žena preferira manju i mišićavu stranicu na muškarcima. Oko 70 posto njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću stražnjicu od njih, jer to smatraju “ženskim fizičkim atributom”.

Ženama stomak važniji od penisa

Dok su muškarci pretpostavili da je treća najvažnija stvar na muškarcu za žene veličina njegovog “alata”, žene su to stavile tek na 9. mjesto svojih prioriteta. Kao treća najpoželjnija stvar na muškom tijelu je ravan stomak – a pritom se ne misli na pločice, već na izostanak pivskog trbuha, odnosno “šlaufa” oko struka koji se savijaju kod sjedenja.

Na četvrtom i petom mjestu su zubi i oči

Bijeli zubi bez vidljivih rupa i karijesa velik su faktor u ocjenjivanju privlačnosti muškarca. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih dijelova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

Kosa i visina nisu toliko važni

Kozmetičke industrije zarađuju milijune na muškarcima koji su zabrinuti zbog opadanja kose, no preko 40 posto žena čak preferira ćelave muškarce. Ono što preko 70 posto žena ne voli je održavanje duže frizure unatoč ćelavljenju.

Slična predrasuda vrijedi i oko visine muškarca, pa su ženama, po njima privlačni samo muškarci viši od 185 cm. No, to je netačno, jer većina pripadnica nježnijeg spola želi da je muškarac tek nešto viši od nje – optimalno 10 cm.

Osim toga, čini se kako je stil odijevanja muškarca također važan faktor koji oni manje primjećuju kod žena, no one “boduju” na njima. Čak 67 posto žena ne bi izašlo na spoj s muškarcem koji se prema njihovom standardu ne odijeva dobro.

24sata.hr