Portal 072info

Šta žene zapravo žele?

Zaluđena knjigama i čitanjem sve više uviđam zapravo koliko tuge žena može da podnese. Koliko sebe daje za te neke veze koje baš i nemaju budućnosti. Ali žene smo, pa moramo sve podnijeti. Tugu, razočarenja, preživjeti pravog i pogrešnog muškarca i još dosta, dosta toga.

Tako, čitajući knjigu „U ime ljubavi“, Eme Garsije pronašla sam zanimljiv citat i nadasve iskren… Ženski.

I tu sam dobila konkretan odgovor šta žena zapravo želi…

„Šta žene, zapravo, žele?

-Pa kad me već pitaš…doručak u krevetu, vikende izvan grada, čistu posteljinu, oralni seks, cipele Manola Blanika, telefonski poziv, dobar usisivač, vrijeme za razonodu, zagrljaj otpozadi, muškarca koji vozi u rikverc jednom rukom, ume da popravlja stvari po kući i zna kako da razonodi bebu, ima široka ramena, dobar plan, nekog ko dobro poznaje žensku anatomiju, šaputanje na jastuku, smeh uz dobru šalu, dobru knjigu, udoban grudnjak, ljubavna pisma, cveće, kišne kapi na laticama ruža i brkovima mačeta…”

Sudeći prema ovome, mnogi će reći da smo zahtjevne. Ne, nismo. Samo želimo da vidimo da je nekome stalo. Pravom muškarcu, kojem je stalo do njegove djevojke ništa od ovoga nije strano.  Spremni su se oni odeći dosta stvari, truditi se, pružiti nam sve ono što zahtijevamo. Samo i mi žene, moramo smanjiti očekivanja. Ili jednostavno, i mi početi nuditi više.

Ne možemo očekivati, u stvari ne bi bilo fer s naše strane da očekujemo da se neko slomi oko nas, a mi onako gorde, glumimo da smo „neosvojive tvrđave“. Nekada, takvim ponašanjem ne dobijamo, nego izgubimo.

Zato, prestanite očekivati princa na bijelom konju, prestanite živjeti u bajci. Nego prihvatite i zagrlite svog muškarca. Neka i on osjeti da je voljen jer to je definitivno ono što nam svima treba. Napravite mu kolač, pošaljite tekst neke pjesme, iznenadite ga na bilo koji način…Zato, pokažite da vam je stalo i on će se sam više truditi.

Podijelite članak