Štab za vanredne situacije zabranio organizovanje zabava i porodičnih veselja

zabava
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Štab za vanredne situacije Novog Pazara održao je hitnu sjednicu, zbog nestabilne i nepovoljne epidemiološke situacije u najvećem gradu regije Sandžak, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno, na sjednici je donesena naredba kojom se na teritoriji Novog Pazara zabranjuju žurke u kafićima, skupovi i organizovanje porodičnih veselja u ugostiteljskim objektima, hotelima i svečanim salama. Naredba stupa na snagu u ponedeljak, 13. septembra 2021. godine, i važit će do poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji grada Novog Pazara.

Podsjetimo, duže od godinu dana u Novom Pazaru je na snazi vanredna situacija, zbog nestabilne epidemiološke situacije.

Prema posljednjim podacima, u protekla 24 sata Covid ambulanti Doma zdravlja u Novom Pazaru javilo se 379 osoba, od tog broja njih 153 javilo se ljekarima prvi put, zbog simptoma sličnih koronavirusu.

Brzim antigenskim testom u ambulanti je testirana 141 osoba, od čega je njih 29 bilo pozitivno na koronavirus.

U bolnici su zadržane 24 osobe a iz bolnice otpušteno njih 18, tako se na bolničkom lečenju sada nalazi 187 kovid pacijenata.

Sedam pacijenata priključeno je na respirator, a isto toliko kiseonik prima uz pomoć high-flow uređaja.

U protekla 24 časa od posledica koronavirusa u novopazarskoj Covid bolnici preminule su dve osobe, po jedna iz Novog Pazara i Tutina.