AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Na stadionu Bilino polje u Zenici završeni su finalni radovi postavljanja i instalacije najsavremenije wireless opreme “Ruckus” koja će da zadovolji i najzahtjevnije korisnike wi-fi interneta, od posjetilaca na tribinama do novinara, slućbenih lica i stručnog osoblja tokom obavljanja svih poslova.

Oprema je instalirana i puštena u rad zahvaljujuci provideru “Alvatel – Zip Zap”, koji je u potpunosti finansirao sve radove i opremu u sklopu kampanje “Podržimo NK Čelik zajedno”. Tehničku podršku dala je komapanija “Vision Zenica” uz administrativnu i infrastrukturnu pomoć gradske uprave Zenice.

“Obzirom da će instalirana oprema nuditi mnogo širi spektar mogućnosti, pored samog wi-fi signala, u narednom periodu možemo očekivati i ‘live-stream’ prenose utakmica i press konferencija sa Bilinog polja. Ovo je sada trenutno rješenje, a ‘Alvatel – ZipZap’ će nastojati da u narednom periodu izvrši planirano spajanje na optičku infrastrukturu koja će omogućiti povećanje brzina protoka signala čak do 1.0Gbps”, kazali su za Fenu iz “Alvatel-ZipZapa”.

Već u subotu tokom utakmice Čelik – Zrinjski svi posjetioci i službeno osoblje biće u prilici da imaju trenutno najkvalitetniju wi-fi infrastrukturu na stadionu Bilino polje.

 

sportske.ba