Stanari u zeničkom naselju Jalija dobili parking prostor

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica uspješno je realizovala još jedan projekat iz oblasti rekonstrukcije putne, odnosno komunalne infrastrukture.

Od danas će stanovnici Jalije, kod ulica Jalimamov put i Hamdije Kreševljakovića ali i ostali građani Zenice konačno imati kvalitetnije riješen parking prostor ispred svojih zgrada.

Ukupna rekonstruisana površina je 996 m2, a vrijednost izvedenih radova iznosi 73.000 KM.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je istakao da Gradska uprava već duže vrijeme radi na rješavanju dugogodišnjeg problema stacionarnog saobraćaja u gradu Zenica.

Kako je poznato, na Gradskom vijeću usvojena je Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parking prostorima kojom se uređuju uslovi i način korištenja javnih parking prostora, uslovi i način korištenja parking prostora namijenjenih za parkiranje vozila stanara u objektima kolektivnog stanovanja.

Gradonačelnik je dodao da će se rješavanje nedostatka parking prostora kontinuirano nastaviti.

Predsjednik Mjesne zajednice Jalija, Midhat Livnjak, nije krio zadovoljstvo što je riješen višegodišnji problem odvodnje oborinskih voda i uništavanja zelenila u ovom dijelu Zenice.

GODISNJICA
MARKETING