Portal 072info

Stanivuković: BiH je jedina zemlja na svijetu u kojoj glasa 100 posto umrlih, a 50 posto živih izlazi na izbore

draskostanivukovic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS i kandidat za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima 2020. godine, rekao je da se pozicija u bh. entitetu Republika Srpska boji svakoga ko je uključen u izborni proces u BiH, pogotovo međunarodnih organizacija koje nadgledaju procese u BiH i regionu.

“Ako planirate da kradete, naravno da se bojite bilo koga ko je uključen u procese. Ta međunarodna organizacija nadgleda izbore u 145 zemalja. Nadgledala je izbore u Srbiji, gdje ste čestitali pobjedu. U Crnoj Gori, gdje je pao jedan Milo, drugi se prepao. ako je neko uvjeren u pobjedu – ne boji se”, rekao je Stanivuković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On je tokom obraćanja rekao da je BiH “jedina zemlja na svijetu u kojoj glasa 100 posto umrlih, a 50 posto živih izlazi na izbore”, te je kazao da su BiH potrebne međunarodne organizacije koje će nadgledati izborni proces i spiskove.

“Ovi izbori su postali pitanje života za Dodika, u pravom smislu te riječi. Biti ili ne biti. Biti u kavezu ili na slobodi. Zatvor za sva djela i nedjela. To nije uvreda”, rekao je Stanivuković, koji je opomenut zbog ove izajve.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rekao je kako su naredni izbori egzistencionalno pitanje za građane, prenosi N1

“Sa vama tog života nema. Za nas je to biti ili ne biti. Pitanje opstanka naroda. Ja vidim uplašenost u vašim očima”, rekao je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naveo je kako ekonomija, pravda i pravosuđe nikada nisu bili tema u NSRS.

“Vitalni nacionalni interes je da se izbori pokradu. Vidim strah. Dodik nije čestitao izbornu pobjedu opoziciji, to je žal čovjeka. Niko nije čestitao pobjedu na izborima u Crnoj Gori, jer to znači da se narod probudio. Tamo te promjene imaju uporište da budu i ovdje. Ovdje pada mit o velikom Srbinu. Ako međunarodne organizacije mogu učestvovati na izborima u drugim zemljama, što ne mogu u BiH. Igrate se laže i paralaže. To je paranoja. Vaše strahove ne prenosite na ovaj narod”, kazao je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poslanik PDP-a je rekao da zna kako ga svakodnevno prati osam inspektora, da zna koje automobile voze i koje su njihove registarske oznake.

“Znam da me prisluškuju, a Dodik kaže da se šali. Znam da Stanivukoviću nešto hoće da nađu do izbora. Da podmetnu neku drogu. Jedan čovjek iz Radojičićevom kabinetu šalje članike ATV-u i RTRS-u, da se napiše neki odvratan članak o Drašku ili Jeleni. Mogu reći koji ste tekst poslali u petak da se objavi. Evo mailova”, poručio je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Hoćete da mi podvalite drogu. Dostavit ću tablice autmobila koji me prate. Prijeti se ljudima koji žele da me pozovu”, kazao je rekavši da opozicija ne prisluškuje vlast – nego zna sve o njima jer još ima poštenih ljudi.

“Zato smo korak više od vas i zato ćemo pobijediti”, zaključio je Stanivuković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo, NSRS je dvotrećinskom većinom podržala izjavu Člana Predsjendištva BIH Milorada Dodika kojom se potvrđuje da je odluka donesena bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 27. avgusta 2020, veoma štetna po vitalne interese Republike Srpske.

Tako je Memorandum o saradnji CIk-a i američkog IFES-a stavljen van snage, uprkos podršci dva člana Predsjendištva BIH Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

LOKALNI IZBORI 2020: Političko oglašavanje na najčitanijem portalu u ZDK i šire

072info.com

Mrtvi se lično prijavili da glasaju putem pošte!

072info.com

Izborna kampanja počinje 16. oktobra

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)