Portal 072info

Stanivuković: Jačanje bratskih veza s Beogradom imperativ je za svakog gradonačelnika Banje Luke

stanivocukv
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pobjeda u Banjoj Luci uvod je u promjene u cijeloj Republici Srpskoj, uvjeren je novoizabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković za Tanjug.

Ističe da je očekivao pobjedu na lokalnim izborima jer su, kaže, građani godinama čekali da akumulirano nezadovoljstvo politikom Milorada Dodika ”pretvore u povjerenje” prema novom licu u politici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Poruke Dodika o teškoćama sa kojima će se suočiti novoizabrani gradonačelnik, budući da u gradskom parlamentu većinu ima Dodikova SNSD, Stanivuković je, kako navodi, razumio kao prijetnje i neodgovorno ponašanje, te podsjetio da član Predsedništva BiH nema nikakve ingerencije na teritoriji Banje Luke.

Smatra da takve prijetnje dodatno otežavaju narodu koji je, kaže, godinama opterećen ekonomskim i socijalnim problemima, trenutno i zdravstvenim, i koji još nosi ožiljke iz posljednjeg rata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na Dodikove poruke Stanivuković je, kaže, odgovorio “pomirljivo” i “otvorio vrata saradnje” prijedlogom da načelnici i direktori preduzeća u Banjoj Luci, koji su dobro radili svoj posao, poslije sprovedene revizije, ostanu na funkcijama.

– Pružio sam ruku i svim odbornicima, bez obzira na stranačku pripadnost, da zajedno radimo, da ne gledaju Banjaluku samo kroz mene, nego kroz sve nas zajedno. Spreman sam i da nastavimo kvalitetne projekte, a ima ih, koje je započeo Radojičić – kaže Stanivuković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On, međutim, kritikuje prethodnu vlast da nema rezultata u privredi, dovođenju investicija, otvaranju novih radnih mjesta, što će, najavljuje, biti prioriteti nove gradske uprave kroz regionalnu saradnju, prije svega sa Beogradom i Vladom Srbije.

– Srbija je posljednjih godina pomogla RS sa više od 60 miliona evra. To je budžet Banjaluke, pa onda može da se razumije koliki je značaj te pomoći – navodi Stanivuković.

Naglašava da je nastavak saradnje i jačanja ”bratskih i prijateljskih veza” sa Beogradom i Srbijom imperativ za svakog gradonačelnika Banje Luke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Zainteresovani smo da preuzmemo pozitivne prakse iz Beograda u rješavanju problema vrtića, brojnih infrastrukturnih i komunalnih problema… Ako naši odnosi mogu da se poboljšaju, a uvijek može bolje, činićemo sve napore u tom pravcu – poručuje Stanivuković za Tanjug.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Šešelj: Stanivuković je veliki potencijal, Dodik pravi grešku

Portal 072info

Draško: Znam da ćete staviti u naslov da sam protiv gej parade…

Portal 072info

Stanivuković otkrio koliko mu je ostalo ispita na fakultetu: Završavam ga u mandatu

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME