Stanivuković: U blokadi smo, želim razgovarati s Dodikom

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković poručio je da je ovaj grad u potpunoj blokadi i pravi efekti će se vidjeti u narednih sedam dana. Ova izjava dolazi nakon situacije koja je nastala zato što nije usvojen budžet grada.

– Danas je težak dan. Kada su bile najavljene blokade ja stvarno nisam mislio da će do toga doći. Cijeli dan sam u razgovorima da vidim kako će Banja Luka funkcionisati bez budžeta. Banja Luka svojim radnicima ne može isplatiti plate za april i za oko 700 radnika za mart, a u pitanju su između ostalog radnici Centra za predškolsko vaspitanje – naveo je Stanivuković i naglasio da je upozorio odbornike da se to može desiti.

Kazao je da narednih dana nije moguće održavanje puteva, mostova, popravka rasvjete, košenje.

– Od sutra Čistoča ne može da odvozi smeće ili isplatiti bilo kakva socijalna davanja. To je mnogo više od blokade grijanja te svih investicija sa republičkog nivoa koja je najavljena nakon 15. novembra – precizirao je on.

Kaže da je dobio odbornika većine za razgovor nakon njihove pres konferencije.

– Jučer smo se dogovorili sa njima i oni su izašli da se konsultuju. Vrate se i kažu da ne može. Oni se jedino mogu dogovarati sa mojoj sekretaricom, jer se i ona za sve mora sa mnom konsultivati – kazao je on i naglasio da je jedina osoba sa kojom treba razgovarati je lider SNSD Milorad Dodik.

– Samo sa njim želim razgovarati jer je on očigledno prava adresa. Ja ne mogu gubiti vrijeme sa ljudima koji ne odlučuju o bilo čemu. Najvažnije je da do tog sastanka dođe čim prije – naglasio je Stanivuković, a prenosi “Srpskainfo”.

Prethodni članakDOBRE VIJESTI: U Turskoj uspješno operisan maleni Daris
Sljedeći članakKorona odnosi živote: U martu preminulo 1.555 osoba