Stanje i dalje teško: Metak zaglavljen u glavi Pere Gudelja

Bosanskohercegovački biznismen Pero Gudelj (60) iz mjesta Gornja Večerska u Vitezu, vlasnik trgovačkog lanca FIS, koji je u ponedjeljak oko 13.30 sati pronađen s ranom na sljepoočnici nedaleko od Viteza, još se nalazi na intenzivnom odjeljenju Klinike za neurohirurgiju u Sarajevu i životno je ugrožen, prenosi novinska agencija Patria.

– Stanje je i dalje teško, Gudelj je pod stalnim nadzorom ljekara i ne možemo reći da je van životne opasnosti, izjavila je portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamera Šehić.

Prema njenim riječima, informacije o načinu liječenja, operativnom zahvatu te stepenu zadobijenih povreda u skladu sa zaštitom pacijenta ne mogu se iznositi u javnost. Gudelj je preživio pokušaj samoubistva, jer metak nije ušao duboko u glavu, budući da je pucao iskosa.

Doktori su izveli operativni zahvat na rani dubokoj sedam centimetara, a operativni zahvat koji je trajao skoro punih 7 sati, kako kažu, uspješno je izveden i pacijent je trenutno u teškom, ali stabilnom stanju.

Kako nezvanično saznaje Večernji list, uprkos višesatnom operativnom zahvatu, ispaljeno zrno kalibra 9 mm iz pištolja tzv. ‘duga devetka’ još uvijek se nalazi u glavi Pere Gudelja. Vrlo je vjerojatna mogućnost da bi izvlačenje metka moglo prouzrokovati dodatna oštećenja i još više zakomplikovati stanje pa se od toga odustalo.

bh-index.com