Portal 072info

Stanje na putevima: Pogledajte gdje je obustavljen saobraćaj

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose i smanjuje vidljivost na manje od 5 metara potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Livno-Šuica-Kupres, Šuica-Tomislavgrad-Posušje i Priluka-Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Sniježni nanosi otežavaju odvijanje saobraćaja na magistralnim putevima Ripač-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na dionici magistralnog puta  M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled), kao i na dionici M-19.3 Sokolac-Rogatica.  I dalje upozoravamo na sve dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, kao i mjestimično jak vjetar, otežavaju njihov rad. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Kakanj ima ugaženog snijega na kolovozu, dok je kolovoz na dionici Kakanj-Tarčin pretežno mokar. Na dionici A-1 Zvirovići-Bijača kolovoz je mjestimično vlažan.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog sniježnih nanosa u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine (područje Crne Gore), tako da je trenutno u prekidu saobraćanje na GP Hum-Šćepan Polje

Fena

Podijelite članak