Portal 072info

STANJE NA PUTEVIMA: Snijeg i jak vjetar ometaju odvijanje saobraćaja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Snijeg koji pada usporava odvijanje saobraćaja na većini puteva u Republici Srpskoj, a dodatne poteškoće vozačima preko planinskih prevoja pričinjava povremeno jak vjetar koji formira snježne nanose.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Zbog snježnih nanosa otežano se saobraća na putu Klanci – Ulog, preko prevoja Morine, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca preko prevoja Han Pogled, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

U nižim područjima na kolovozima mjestimično ima raskvašenog snijega ili bljuzgavice, dok na dionicama u višim predjelima i preko planinskih prevoja na kolovozima ima ugaženog snijega i leda.

Zbog niske temperature, poledice ima i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dežurne ekipe zimskih službi su u punom kapacitetu na terenu, intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Učestali su odroni na dionicama Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Banjaluka – Teslić, Kneževo – Turbe, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, Bratunac – Skelani, Ljubovijski most – Drinjača i Šekovići – Caparde, Rogatica – Ustiprača, Višegrad – Vardište i Brodar – Rudo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac – entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će danas povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne od 7 do 13 časova.

U nižim predjelima Federacije BiH vozi se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, dok u višim predjelima ima ugaženog snijega, a mjestimično i poledice.

Na dionicama Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ, Srbljani – Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac – Drvar – Bosansko Grahovo – Livno, Kupres – Šuica – Livno, Priluka – Glamoč – Mlinište i Olovo – Kladanj za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Bugojna, Makljena, Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Zbog snježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Prozor – Tomislavgrad /Ravno/ i Mihalji – Blidinje.

Saobraćaj se otežano odvija preko graničnog prelaza Klobuk, sa crnogorske strane, dok je na prelazu Izačić zbog vremenskih uslova u Hrvatskoj zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila teža od sedam i po tona.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Nezavisne

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME