Portal 072info

Stanje na putevima u BiH i graničnim prelazima

Na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja. Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Zbog visokih temperatura tokom dana, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u jutarnjim ili večernjim satima, prenosi novinska agencija Patria. 

Na autoputu A-1 saobraća se bez vanrednih ograničenja. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka,Čelinac-Kotor Varoš, Novi Travnik-Bugojno, Jablanica-Prozor i Čapljina-Stolac.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoreni su granični prelazi Gorica-Vinjani Donji i Brčko-Gunja.

Apelujemo na vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME