1784C831 1946 4640 9610 799B31536827
AUTOR: K.H.
DATUM: lis 29, 2021 @ 9:15
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, a jutarnje magle ima na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima naše zemlje. 

NER FIT

– Vozite maksimalno oprezno, držite odstojanje između vozila i obavezno se vežite sigurnosnim pojasom – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Još danas i sutra izvode se radovi na magistralnom putu Mostar – Nevesinje (dionica Bakračuša – Nevesinje), zbog čega je u vremenu od 9 do 15 sati saobraćaj obustavljen. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na put preko Berkovića i Stoca.

Danas će u vremenu od 11:30 do 14:30 sati doći do obustave saobraćaja na putnom pravcu Šipovo – Kupres.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj – Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi – Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf – Jajce (Skela), Nemila – Žepče (Donja Golubinja), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

LIDER