Stanje na putevima u BiH zadovoljavajuće

Stanje na putevima u BiH zadovoljavajuće
Ilustracija

Granica_300413

Stanje na putevima u BiH jutros je zadovoljavajuće, a na području Doboja, Bijeljine i Foče, zbog kiše koja je padala tokom noći, kolovozi su mjestimično mokri i klizavi.

U toku je izgradnja autoputa Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj, gdje dolazi do izmjene režima saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor. Saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U naselju Kolubara u Brčkom danas počinje sanacija ulica Pere Marjana i R. DŽ. Čauševića, pa će saobraćaj biti potpuno obustavljen od raskrsnice ka Bolnici do Graničnog prelaza sa Hrvatskom.

U toku su radovi na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, na dionici Srpske Toplice – Karanovac, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova režim saobraćaja izmijenjen. U dužini od oko 50 do 100 metara saobraća se jednom kolovoznom trakom, naizmjenično, uz privremeno postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju.

Sanacija kosina i usjeka izvodi se na magistralnom putu Trebinje – Bileća, zbog čega je na lokalitetima od 39. do 42. kilometra svakim radnim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova saobraćaj potpuno obustavljan 30 minuta, a zatim 60 minuta vozila se propuštaju.

U toku su i radovi na mostu preko rijeke Vrbas u Karanovcu, na spoju regionalnog puta R-414 i magistralnog puta M-16.

Zbog izlaska građevinskih mašina na teren i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Rudanka – Karuše, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj – Modriča.

Na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka se, zbog aktiviranih klizišta, saobraća jednom trakom, a zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Bušletić – Zelinja saobraćaj se odvija otežano, a moguće su i privremene obustave.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Vrbanje na regionalnom putu Bukovica – Obodnik.

Deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja u vremenu od 7.00 do 15.00 časova aktuelne su u mjestu Barakovac, opština Doboj, na lokaciji Hodžići – Barakovac.

U FBiH se, zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno – jednom kolovoznom trakom u dužini od tri kilometra.

U toku je sanacija mosta u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Visoko – Kakanj, a za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na autoput A-1.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja prilikom prelaska granice nisu duža od 10 do 15 minuta.

Izvor: Cafe.ba / Srna

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE