STANJE U ZDK| Od sinoć traje potraga za muškarcem: Udaljio se od kuće i nestao

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Sve putne komunikacije u ZDK od jutros su ponovo prohodne, a pripadnici gorske službe spašavanja na području Olova traže nestalog F.V. (1966.) – potvrdio je Feni dežurni Operativni službenik MUP-a ZDK.

-Od jutros je na putevima u našem kantonu sve uredno i nema zastoja. Policija i pripadnici Gorske službe spašavanja Zavidovići i Novi Grad iz Sarajeva, ukupno oko 25 osoba, od sinoć su u predjelu naselja Čunište kod Olova u potrazi za licem F. V. (1966. godište). Lice se udaljio od kuće i slučaj nema veze sa poplavama. Akcija je počela sinoć oko 20.47 sati i nemamo informacija da je pronađen pa će vjerovatno danas još osoba biti uključeno u potragu – kazao je dežurni Operativni službenik MUP-a ZDK.

Situacija pod kontrolom

Da je situacija od jutros mirna i pod kontrolom, Feni je potvrdio i direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK-a Džavid Aličić.

-Naši su službenici dežurali i pratili situaciju cijele noći. Strahovalao se da bi moglo doći do izlijevanja rijeke Usore, zbog povećanog dotoka vode iz pravca Teslića, ali na sreću do toga nije došlo. Bilo je izlijevanja vode na putne komunikacije na ulazu u Maglaj i Žepče, kako na magistralnom putu M-17 tako i na regionalnom putu Maglaj – Zavidovići, ali to je više zbog nemogućnosti odvodnih kanala da prihvate sve količine padavina. Ali, sada je i na tim dijelovima put prohodan te nema bilo kakvih smetnji. U naselju Olovske Luke, na području Općine Olovo, bila se izlila rijeka Jablanica, koja je oštetila putnu komunikaciju, ali i to su već sinoć sanirali – kaže Aličić.

Sve službe će, dodaje, biti u pripravnosti te nastaviti pratiti situaciju i tokom današnjeg i narednih dana.