1630768939 BG DRAGINJA SOT FLU20210904 162911186 mxf 00 00 10 10 Still001 750x422 1
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
NER FIT

Draginja Vuksanović-Stanković, crnogorska skupštinska zastupnica, kazala je danas za N1, da “ako su Joanikija birali u Beogradu, neka ga i ustoliče u Beogradu”.

FIXGEHALT

“Onim građanima kojima je Crna Gora na srcu da ponosno i dostojanstveno u miru i toleranciji odbranimo čast Crne Gore. Nećemo dozvoliti ustoličenje Joanikija na Cetinju jer bi to bila okupacija Crne Gore i repriza 1918. u samo nekom drugom pakovanju. I nećemo dozvoliti da crnogorskom državom i narodom upravlja zvanični Boegrad preko crkve Srbije, kao što to rade sa Vladom Crne Gore, jer to je za nas izdaja“, poručila je Vuksanović-Stanković.

Dodala je da će učiniti sve da u miru i toleranciji ponosno odbrane svoje svetinje, a to je cetinjski manastir, Cetinje i Crna Gora.

“Ako su Joanikija birali u Beogradu, neka ga i ustoliče u Beogradu. A radi mira Crne Gore, ne mora ni biti Beograd, neka bude i Podgorica, ali Cetinje neće sigurno”, naglasila je.

LIDER

Napeto je danas na Cetinju, dan uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje bi trebalo da bude održano sutra u Cetinjskom manastiru.

Grupa građana je blokirala magistralni put Podgorica – Cetinje. Oni su probili blokadu koju je policija postavila na kružnom toku na ulazu u Cetinje, a onda po putu posuli kamenje, postavili gume i kontejnere kako bi spriječili prolaz ka Cetinju srpskom patrijarhu Porfiriju i mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju. Policija se nakon toga povukla.