Stanovnici Nemile: Sve za šta radimo čitav život nestaje u pet minuta

Podijelite vijest

Stanovnici Nemile, nadomak Zenice u Bosni i Hercegovini u šoku i nevjerici posmatraju poplavljene stambene objekte ali i kuće kojima prijete klizišta, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Obilne padavine pokrenule su klizište nakon čega je odron zemlje blokirao putni pravac Zenica – Doboj, te je saobraćaj u potpunosti obustavljen.

Zemlja se i dalje pomjera i mogla bi u potpunosti “odnijeti” kuću Elvira Grabine.

Grabina, šokiran i sa suzama u očima gleda u svoju, sada već napuštenu kuću i kaže da bi u pet minuta moglo nestati sve ono za šta je radio cijeli život.

Kako kaže, u ranim jutarnjim satima je primijetio da je njegova kuća ugrožena klizištem.

„Evakuisao sam porodicu. Sve za što sam radio čitav život može nestati u pet minuta, međutim sve je od Boga“, rekao je on

Govoreći o klizištu koje je blokiralo saobraćajnicu Zenica – Doboj, Grabina je rekao da je u trenutku kada je došlo do odrona bio u blizini te sve to posmatrao.

„Bilo je to strašno slušati. Evakuisano je šest stanara iz zgrade koju je djelimično zatrpala zemlja, stanari su izlazili kroz prozore“, pojasnio je Grabina.

Abdulah Isaković, stanovnik Nemile, kazao je da je samo u jednom trenutku „zemlja počela da puca i već za tri sekunde je bila na cesti“.

„Imam 77 godina, nikad nisam zapamtio ovakvo nešto. Preko Bosne je katastrofa“, rekao je.

Ekipe rade na uklanjanju nagomilane zemlje sa ceste.

Agencija Anadolija