Portal 072info

Stanovnici sela Biškovići konačno dobili asfaltirani put

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radovi na rekonstrukciji puta za selo Biškoviće u dužini od 800 metara su u završnoj fazi.

Danas je izvođače radova posjetio i gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima, koji je ovom prilikom rekao:”Sretni smo sto će ovih 850 metara asfaltiranog puta poboljšati život u ovom dijelu Zenice. Opredjeljenje Gradske uprave je da sve mjesne zajednice dobiju asfaltirane puteve. Da nije predizborna aktivnost nego želja da se olakša život ovim ljudima, govori podatak, da u Biškovićima ima tridesetak domaćinstava. Odlazak stanovništva dešava se upravo zbog loših puteva i slabe infrastrukture”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukupna vrijednost radova je 145.922,40 KM.

Radove izvodi zenička firma “Komgrad-Ze” i bit će okončani prema planiranom roku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ovo je istorijski dan za Biškoviće, koji smo čekali više od tri decenije. Sa ovim asfaltom u Biškoviće se vraća i život”, izjavio je Nerzudin Alić, predsjednik mjesne zajednice.

Gradonačelnik je mještanima dao obećanje, kako će nakon usvajanja rebalansa i preostalih oko 400 metara makadamskog puta biti presvučeno novima asfaltom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo, rekonstrukcija puta za selo Biškoviće jedan je od 24 ranije potpisana ugovora o sanaciji i rekonstrukciji lokalnih nekategorisanih puteva, dijelova ulica, izgradnji pješačke staze i izgradnji parkinga sa rješavanjem odvodnje, a za koje projekte je Gradska uprava osigurala sredstva u iznosu od 2,7 miliona KM.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija