Štap za selfie već prevaziđen? Uskoro nešto novo na tržištu!

Štap za selfie već prevaziđen? Uskoro nešto novo na tržištu!

Iako nema dosta vremena otkako se na svjetskom tržištu pojavio štap za selfije, svijet tehnologije ne spava i danonoćno smišlja čime “počastiti” ljubitelje noviteta. Neki su itekako obradovani štapom za selfije, smatrajući da im je posao itekako olakšan  njim, drugi ga smatraju žargonski rečeno “glupošću stoljeća”, šta ćete reći na ovo?

CIRIH – Švicarska kompanija Perspective Robotics će svojom najavom nesumnjivo obradovati mnoge ljubitelje selfija.

Naime, ova kompanija sa sjedištem u Cirihu planira da pokrene projekat koji će izvršiti revoluciju čuvenih “egoportreta”: FotoKite Phi, plastični dron sa četiri elise i kamerom.

Glavna razlika ovog proizvoda u poređenju sa postojećim uređajima na tržištu ogleda se u njegovom korištenju. Nema komandi sa daljine, ni navigacije putem smartfona – dron je povezan kaišem na razvlačenje, dužine do osam metara, piše Tanjug.Tačno.

FotoKite teži svega 300 grama i lako je prenosiv, a njegova jedina mana je to što ima ograničenu autonomiju od najviše 15 minuta.

Zasad još uvijek u fazi projekta, dron za selfi je već dobio dozvolu za primjenu na javnim mjestima u Švicarskoj i Francuskoj, a očekuje se da će je uskoro dobiti i u SAD.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE