STAR 44 GODINA I NIKAD NIJE VOŽEN Na prodaju čuveni “Stojadin” – cijena paprena (FOTO)

STAR 44 GODINA I NIKAD NIJE VOŽEN Na prodaju čuveni “Stojadin” – cijena paprena (FOTO)

Izgleda kao da još uvijek nije izašao iz fabrike automobila Zastava, i kao da nije prošlo 44 godina od kada je proizveden.

Riječ je čuvenom „Kecu“ ili „Stojadinu“, odnosno automobilu oznake Zastava 101 confort, koji se prodaje u Novom Sadu. Međutim, ovo nije običan automobil kome je rok trajanja odavno istekao (čast izuzecima), već je muzejski primjerak i svakako jedan od simbola stare Jugoslavije.

Vlasnik automobila u oglasu navodi da je automobil sačuvan i garažiran od davne 1980. godine, odnosno od dana kada je izašao iz fabrike.

Također je dodao, da oglašeni, sada već oldtajmer nikad nije bio registrovan, a samim tim nikada nije bio ni u saobraćaju.

Interesantan detalj koji svjedoči o perfektnom i netaknutnom stanju autombila jesu navlake za sjedišta koja i dalje stoje na svom mjestu.

Ono što je izazvalo lavinu komentara jeste upravo cijena koju je vlasnik jasno istakao.

„Stanje je muzejsko, a cijena od 10.000 eura fiksna“ – piše u oglasu.

– Imam 20 eura, ako ti šta znači. Pošalji račun, Ne vrijedi mehanički ni karoserijski ništa, nisu ni tada bili nešto. Jedino sentimentalna vrijednost, Automobil ne vrijedi te pare – pisali su pojedini bijesno odmah ispod oglasa, ali bilo je i onih koji bi voljeli da budu vlasnici ovakvog rariteta.

– Hoće neko bubreg, dajem ga za 9.000 eura – napisao je jedan korisnik društvene mreže X (bivši Tviter).

Šta vi kažete, da li ovaj automobil vrijedi 10.000 eura?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS