Stephen Keshi: BiH je kvalifikacije završila u velikom stilu

selektor niegrijeSelektor Nigerije Stephen Keshi otkrio je dio plana selekcije na čijoj se klupi nalazi uoči Svjetskog nogometno prvenstva naredne godine u Brazilu.

Keshi je rekao kako očekuje da će se reprezentacija Nigerije uoči Mundijala pripremati u Sjedinjenim Američkim Državama, najvjerovantije Miamiju ili Houstonu. 

Veliki dio javnosti u Nigeriji smatra da bi njihova fudbalska reprezentacija koja se nalazi u grupi F sa našom selekcijom, te reprezentacija Argentine i Irana, trebala bez većih problema proći u osminu finala. Ipak, Keshi vjeruje da svi imaju podjednake šanse. 

“Ne znam zašto samo pričamo o Argentini. Iran se na Mundijal kvalifikovao mnogo prije nas dok je Bosna i Hercegovina završila kvalifikacije u velikom stilu i sa mnogo postignutih golova. Ne smijemo podcijeniti nijednu selekciju u našoj grupi”, istakao je Keshi.

Selektor Nigerije rekao je kako još uvijek računa na usluge Josepha Yoboa, Osazea Odemwingiea, Haruna Lukmana, Chinedua Obasija i fudbalera koji u posljednje vrijeme nisu bili u kadru njegovog tima.

 
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE