20201229 2 46097142 61077008
Kozarska Dubica, BiH - 29. decembar 2020: Zemljotres 6,3 stepeni po Richteru, koji je pogodio Petrinju u Hrvatskoj oštetio je više objekata u Kozarskoj Dubici. ( RTV Kozarska Dubica - Anadolu Agency )
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Zemljotres 6,3 stepeni po Richteru, koji je pogodio Petrinju u Hrvatskoj oštetio je više objekata u Kozarskoj Dubici u Bosni i Hercegovini.

“Zabilježena je veća materijalna šteta, radnici su se jako uplašili i istog momenta su nastojali izaći vani”, ispričala je Dijana Kondić, direktor Centra za informisanje i kulturu u Kozarskoj Dubici nakon zemljotresa koji se osjetio u ovom gradu i nastavila:.

“Trenutno smo svi vani, pokušavamo doći do statičara koji bi procijenio stanje, obzirom da je očigledno vrlo loše kako bismo izmjestili opremu u jedan od objekata koji nam je raspoloživ, to će vjerovatno biti objekat Doma kulture gdje bismo omogućili emitovanje programa Radio-televizije Kozarska Dubica dok ne vidimo šta će se dalje dešavati.”

Istakla je da je načelnik opštine obišao zgrade koje su pretrpjele štetu.

“Potvrdio je da značajnija oštećenja postoje na više objekata u Kozarskoj Dubici u užem centru grada, između ostalog oštećen je jedan od objekata Doma zdravlja gdje je zabilježeno napuknuće u dužini od četiri metra, štetu je pretrpio objekat Zepter hotela, kao i privatni objekti. Više informacija biće nakon formiranja komisije za procjenu štete koja će danas izaći na teren”, kazala je Kondić i dodala da je najbitnije da prema prvim informacijama nema ljudskih žrtava.

Istakla je da su gradske vlasti pozvale građane da budu solidarni i da ne podliježu panici.

N1