Portal 072info

Štetna ili ne: Istina o gaziranoj vodi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gazirana voda ima mjehuriće zahvaljujući ugljendioksidu i sasvim isto nadoknađuje vodu u organizmu kao i obična izvorska tekućina. Međutim, mnogi vjeruju kako je ustvari štetna

Šteti zubima i kostima. Budite mirni, lijep osmijeh vam nije ugrožen, osim ako ne pijete baš ogromne količine gazirane vode dnevno. Studija koja je proučavala utjecaj mineralne vode na smanjenje gustine kostiju kod žena nije našla nikavu vezu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Navodno deblja. Činjenica je da se gutanjem mjehurića zraka trenutno možemo osjećati naduto, ali dugoročno, gazirana voda će spriječiti da jedemo previše. Ona nas čini sitim više nego obična voda, naročito ako se pije na prazan želudac. Što se osjećamo više siti, manje posežemo za hranom.

Izaziva žgaravicu. Ako ste skloni žgaravici, bolje je da pijete običnu vodu, naročito nakon jela. Istraživanja pokazuju da mjehurići mogu eventualno pogoršati postojeće probleme s refluksom, relaksirajući donji otvor jednjaka, pa se želučana kiselina lakše penje tamo gdje ne bi trebala biti – u jednjaku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)