a 81
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Šef Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je da ”Bošnjaci stalno pokušavaju onesposobiti, da omalovažavaju ili da se negativno odnose prema svemu što ima veze sa Srbima, Republikom Srpskom i Srbijom”.

Komentirajući zahtjev 24 poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Ustavnom sudu BiH zbog odluka Republike Srpske o utvrđivanju uvjeta za dodjelu koncesija za izgradnju hidroelektrana na rijeci Drini u općini Foča, Stevandić je rekao da je nevjerovatno kako se “nisu sjetili da tako nešto predlože kada je bio potpisan predugovor sa njemačkim koncernom “Erve” na mnogo veći zahvat i novčani iznos”. 

– To su učinili sada kada je to potpisano sa Srbijom koja im je prvi komšija, koja je ulagala u BiH i gdje živi veliki broj Bošnjaka, bilo u Sandžaku bilo u samom Beogradu – rekao je Stevandić.

Dvadeset i četiri poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podnijela su danas zahtjev Ustavnom sudu BiH zbog odluka entiteta Republika Srpska o utvrđivanju uvjeta za dodjelu koncesija putem pregovaračkog postupka za izgradnju i korištenje hidroelektrana “Buk Bijela”, “Foča” i “Paunci” na rijeci Drini, u općini Foča.

Avaz