Screenshot 2 1805
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Šef Srpskog kluba u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić kazao je da bi bilo najbolje da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ode bez buke i vrijeđanja Republike Srpske.

Stevandić je dodao da je Inzko mandat proveo da dobije aplauz u Sarajevu, a na štetu Republike Srpske.

“Kako mu se bliži kraj u BiH, Inzko je počeo sve više da galami i proziva Republiku Srpsku. Sve je to radio 12 godina, a pogotovo je pojačao u posljednje dvije. To mu ne treba. Neka ide bez buke”, naveo je Stevandić.

On je naglasio da će Inzko ostati upamćen kao visoki predstavnik koji je radio samo u korist Bošnjaka, kao, nažalost, i mnogi drugi.

“On se ponašao kao da je 51 posto BiH, gdje su Bošnjaci, u stvari, cijela BiH, a da Republika Srpska kao ustavna dejtonska kategorija i ne postoji, odnosno da postoji kada treba neko da se vrijeđa”, rekao je Stevandić za “Večernje novosti”.

Prema njegovim riječima, poruka Inzka da će o sudbini BiH odlučivati relacija Biden-Brisel-Berlin želja je bošnjačke politike koju je još jednom ponovio Inzko, “čisto da se zna za koga je radio sve ove godine”.

“Cjelokupni mandat je proveo da dobije aplauz u Sarajevu, a na štetu Republike Srpske”, dodao je Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske.

Srna