Stevandić o Bećirovićevom susretu sa Stoltenbergom: BiH neće ući u NATO bez saglasnosti RS-a

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić reagovao je na današnji susret člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i generalnog sekretara Jensa Stoltenberga u Briselu.

Član Predsjedništva BiH sa generalnim sekretarom NATO alijanse govorio o intenziviranju puta BiH za članstvo u savezu.

“Odlučio sam da moja prva zvanična posjeta bude upravo ovdje u sjedište NATO-a kako sam i obećao ljudima. Moja posjeta Briselu osim simboličkog ima i praktičan značaj. Učinit ću sve što je u mojoj moći da BiH što prije uđe u NATO i Evropsku uniju. To su naši strateški ciljevi”, izjavio je Bećirović.

Na njegovu posjetu sjedištu NATO-a reagovao je predsjednik NSRS Nenad Stevandić (US) koji je još jednom ponovio dobro poznati stav političara iz manjeg bh. entiteta kada je u pitanju budućnost BiH u Sjevernoatlantskom savezu.

“To se ne može učiniti bez saglasnosti srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović i Narodne skupštine Republike Srpske”, ponovio je Stevandić.

On je dodao kako je uvjeren da Bećirović zna za ove činjenice, ali da je njegov odlazak u Brisel bez saglasnosti ostalih članova Predsjedništva BiH stvar koja je njemu takođe poznata i da on “sa ovim želi da se prvo lično dodvorava Briselu i da izaziva krizu unutar BiH”.

Klix.ba