Portal 072info

Stigao je i septembar, za roditelje najskuplji mjesec u godini

Nakon ljetnog raspusta, sutra će u većini osnovnih i srednjih škola u BiH prvi put zazvoniti školsko zvono, a s’ njim i nove brige roditelja. Naime, kao i svake godine, udžbenici roditeljima pridaju najveću brigu, a pored toga tu su i ostale potrepštine đaka koji sutra kreću u novu školsku godinu.

Iako velika kriza vlada našom državom cijene su izrazito velike, a uzmemo li u obzir da u većini porodica radi samo jedan član porodice kojem plata iznosi negdje oko 350 KM, zapitamo li se ustvari kako će on svoje dijete ove godine podmiriti i tako iz dana u dan slati u školu ?

DA LI JE ZNANJE SKUPO?

Samo za udžbenike osnovne škole potrebno je izdvojiti i do 90 KM, a za udžbenike srednjih škola i do 200 KM. Znanje zaista skupo stoji u našoj državi, jer upoznati smo s’ većinom prihoda i načinom života  našoj državi koji je moglo bi se reći naspram drugih zemalja relativno slab.

Osim krize koja se vrti već par godina našom državom, tu su i poplave koje su nas pogodile ove godine. Znamo da su mnoge kuće uništene do kraja ili samo djelimično. Godina je bila burna, za mnoge đake ova školska godina je bila upitna. Mi ne znamo, ali mnogoj djeci ove godine je uskraćen polazak u školsku godinu iz finansijskog razloga. To su možda inteligentna i pametna djeca, koja nemaju prilike da se iskažu, uče i nešto postignu samo zato jer u našoj državi život i životni standard je skup, a plate male i jeftine

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box