Portal 072info

Stigao vodovod u selu Bistrica

bistrica

U mjesnoj zajednici Bistrica održana je svečanost u povodu završetka radova na mjesnom vodovodu „Grkavac“. Izgradnjom vodovoda konačno je riješen dugogodišnji problem, a postojeći kapacitet od 240 litara u minuti dugoročno rješava pitanje snabdjevanje pitkom vodom za više od 600 stanovnika.

Predsjednik mjesne zajednice Bistrica i prvi čovjek građevinskog odbora, Sead Jusić, podsjeća da su prvi radovi na mjesnom vodovodu započeti u avgustu prošle godine, kada su mještani vlastitim sredstvima izgradili kaptažu i iskopali 120 metara kanala. Nastavak radova uslijedio je početkom ove godine, kada je i Općina pritekla u pomoć. 

U toku je i izgradnja još jedne kaptaže za središnji dio sela, kapaciteta 22 kubna metra, sa čijom izgradnjom mjesna zajednica dugoročno rješava pitanje pitkom vodom za narednih 100 godina.U izvođenju radova veliku pomoć pružili su mještani susjednih mjesnih zajednica. 

Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 250 000 konvertibilnih maraka, od čega je općina obezbijedila 150 000, a sami mještani, što donacijama, što vlastitim radom,100 000 konvertibilnih maraka.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box