Stiven Hoking: ”Život nakon smrti je bajka”

Stiven Hoking: ”Život nakon smrti je bajka”

slika (3)

U narednom životu dobićemo priliku da ispravimo sve one stvari u kojima smo pogriješili u ovom. Bićemo bolji, ljubazniji ljudi, mirniji i znatno mudriji. Ili ćemo biti konji na livadi koji će svo svoje vrijeme provoditi na livadi. Ovo je ipak fantazija koja se neće ostvariti, ili tako barem tvrdi Stiven Hoking.

On je svjestan toga da mnogi fantaziraju o životu nakon smrti, ali njegov odgovor na ta maštanja je prosto: „Ne“.

Zapravo, ono što je Hoking izjavio na premijeri dokumentarnog filma o njegovom životu bilo je: „Mislim da je konvencionalno viđenje života nakon smrti bajka za ljude koji se plaše mraka“.

Kako piše list Guardian, Hoking je izjavio da je cio svoj život proveo pod prijetnjom rane smrti, tako da nije želio da gubi vrijeme.

Hoking nikada nije bio osoba koja je vjerovala u postojanje Boga. Početkom godine održao je govor u kom je naglasio kako je sve stvoreno bez uticaja nekog božanstva.

On je 2010. godine takođe objasnio da su nauka i religija nepomirljive.

Sa druge strane, Hoking vjeruje da naša srca neće neće moći da nastave sa životom, ali da naši mozgovi možda mogu da nastave da postoje – barem u nekoj formi.

„Mislim da je mozak poput programa u umu koji je poput kompjutera. Tako da je teoretski moguće da kopiramo mozak u kompjuter i tako obezbijedimo neki oblik života poslije smrti“, izjavio je Hoking.

Izvor: Cnet

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica