toma
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 12, 2021 @ 10:30
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

U Crnoj Gori je prije dva mjeseca počelo snimanje dokumentarnog filma “To je Toma”, koji će biti premijerno prikazan 20. novembra u Aleksincu, na dan rođenja Tome Zdravkovića.

NER FIT

Prema riječima autorskog tima, motiv za snimanje dokumentarca, čiji je idejni tvorac Miloš Paović, jeste obilježavanje 30 godina od smrti ovog legendarnog pjevača.

Reditelj Boban Rajković je izjavio da je riječ o dokumentarcu u kojem će se uz Zdravkovićevu udovicu Gordanu pojaviti i njegovi brojni prijatelji, a da će ovo ostvarenje takođe otkriti mnogo detalja o ovom pjevaču koji su do sada javnosti bili nepoznati.

– Postoji mnogo njegovih ličnih svjedočenja, a upravo ona su bogatstvo kada se radi o dokumentarnom filmu. Ekipu je već preplavila emocija, što je za film od velike važnosti, rekao je Rajković za crnogorske medije.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Jedan od sagovornika je Zoran Kalezić, kum Tome Zdravkovića i poznati pjevač narodne muzike. U njegovom domu u Crnoj Gori pala je prva klapa dokumentarca.

-Film će imati i igrane elemente, a ja sam potpuno siguran da će glumac Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović oživjeti emociju koju su osjećali kako njegova publika, tako i svi oni koji su bili u njegovoj blizini, kaže producent Oliver Paunović.

Dokumentarac će obilovati i mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića.

LIDER