Stiže nam veliki hladni nalet, očekuju se udari vjetra od 145 km/h i snijeg do 40 cm!

kisa

Ne samo u BiH, nego i u cijeli region stiže velika promjena vremena praćena padavinama, olujnim vjetrom i naglim padom temperatura

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Snijeg u nizinama je najizgledniji na području Bosanske krajine.

Vjetar umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 2 i 8°C, u centralnim i istočnim područjima do 12°C. U Hercegovini temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U Sarajevu oblačno vrijeme s kišom. Susnježica ili snijeg mogu padati u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7°C, a najviša dnevna oko 11°C.
Nevrijeme stiže iz Hrvatske

Ne samo u BiH, nego i u cijeli region stiže velika promjena vremena praćena padavinama, olujnim vjetrom i naglim padom temperatura.

Kako javljaju hrvatski meteorolozi, večeras će ciklona zahvatiti sjever Jadrana i dalje će se širiti prema jugu i istoku. Na području Rijeke očekuje se jako jugo u noći u okretanju na buru, podno Velebita i olujnu s najjačim udarima vjetra do 145 km/h.

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina, navodi se u upozorenju.

U gorju će padati susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega nošenog burom može biti na sjevernom Jadranu. U Lici i Gorskom kotaru očekuje se od 20 do 40 centimetara snijega, u nižim predjelima ne više od 5 cm.
Snijeg i u Bosni

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u utorak se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne snijeg ili susnježica su mogući u Krajini, a prema kraju dana i tokom noći i u višim područjima centralne i istočne Bosne.

Intenzivnije padavine u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna u Krajini od dva do šest, u ostatku Bosne do 12, a na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

U srijedu takođe oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, kišom i susnježicom u Bosni. Poslijepodne u većem dijelu Hercegovine prestanak padavina. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu od četiri do osam, a dnevna od dva do sedam, na jugu od 10 do 15 stepeni.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini, uglavnom, umjereno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom ili snijegom. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do šest, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

Prethodni članakNovi snimak: Mostarac tvrdi da je policija pretukla njegovog maloljetnog sina
Sljedeći članakRamazan u svijetu: Muslimani u Indoneziji klanjali prvu teraviju