Portal 072info

STIŽE ZAHLAĐENJE Prvi dan 2016. godine mogao bi početi sa snijegom!

Ove je godine u Bosni i Hercegovini izostao bijeli decembar, ali zato nije sasvim isključeno da će nas dočekati “bijela Nova godina”.

Polje visokog zračnog pritiska uzrok je stabilnih vremenskih prilika koje će se zadržati do kraja decembra. Već sa prvim danima januara 2016. godine očekuje se promjena vremenskih prilika praćena snježnim padavinama u većem dijelu naše države.

Do kraja decembra očekivane jutarnje temperature u Bosni kretat će se od -5 do 0, a u Hercegovini od 1 do 5 stepeni. Dnevne maksimalne temperature dostizat će vrijednosti do 10 stepeni u Bosni, dok će u Hercegovini biti i do 15 stepeni. Magla se očekuje u kotlinskim predjelima Bosne i mjestimično će se zadržavati tokom cijelog dana. Najintenzivnija i najdugotrajnija magla očekuje se u Sarajevskoj, Zeničkoj i Tuzlanskoj kotlini.

Početkom januara uslijedit će promjena vremenskih prilika, kada se očekuju padavine u vidu snjega u našoj zemlji. Jutarnje temperature će postepeno opadati i u Bosni se očekuju oko -7, a u Hercegovini oko 0 stepeni. Maksimalne temperature u Bosni će se kretati oko 3 stepena, dok će u Hercegovini biti i do 7 stepeni, javlja meteorolozi.

23
Dnevni avaz

Podijelite članak