Što će se dogoditi ako pojedete jedno jaje dnevno?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Jaja su dobar izvor proteina, vitamina i minerala pa uzrečica: Svako jutro jedno jaje, organizmu snage daje, itekako “drži vodu”.

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje…

Ko nije čuo za jednu od najpoznatijih uzrečica s kojima su nas naše majke i bake “tjerale” da pojedemo jaje za doručak.  No, ako jedemo jedno jaje na dan, kako će to djelovati na naš organizam?

Stručnjaci se slažu u ovome: Konzumacija jednog jajeta na dan može smanjiti rizik od moždanog udara! Analiza podataka uzetih od gotovo 300 tisuća ljudi, pokazala je da kolesterol iz jaja nije povezan sa srčanim oboljenjima kako se mislilo, a osobe koje svaki dan pojedu jedno jaje imaju 12 posto manji rizik od moždanog udara u odnosu na osobe koje prosječno pojedu dva jaja tjedno.

Istraživači s EpidStat Instituta u Michiganu, koji su proveli istraživanje 2015. godine, smatraju kako više pojedenih jaja na dan neće recipročno smanjivati rizik od moždanog udara u odnosu na jedno.

Jaja su dobar izvor proteina, vitamina i minerala pa uzrečica “Svako jutro jedno jaje, organizmu snage daje” itekako ima smisla, piše Večernji list.

GODISNJICA
MARKETING