Portal 072info

Što starije, to bolje: Dame, ne brinite… Nakon 80-te bliže ste ‘vrhuncu’ nego u mladim godinama

Sa koliko godina su žene seksualno najzadovoljenije, koliko orgazam traje, i šta se tokom njega sve događa, donosimo odgovore na sva ova pitanja. Postoji više načina za ‘priču sa sretnnim krajem’

Klitoralni orgazmi možda jesu najpoznatiji kao znak da se igra sretno završila, međutim to definitivno nije jedina opcija. Možete takođe doživjeti i vaginalni orgazam, kao i višestruki.

Niplgazmi stvarno postoje

Doživjeti orgazam stimulisanjem bradavica je realna stvar, niko to nije izmislio pa počeo da priča o tome kao o kakvom mitu. I zato probajte nekad, i uvjerite se i sami.

Što se samog orgazma tiče, on nema nikakve veze s predigrom

Orgazam ne zavisi od predigre. Ona je tu kao opcija opuštanja. Što duže predigra traje to je suštinski vama lakše da stupite u intimni odnos. Potrebno je između 10 i 20 minuta stimulacije kako bi prosječna žena doživjela svoj vrhunac.

Zbog oralnog seksa se često ‘pali crvena lampica’

Mnogim ženama je veoma teško da uživaju tokom oralnog seksa, međutim on njima svakako može biti od velike pomoći. Jedini savjet je da u ovakvim situacijama jednostavno razgovarate s partnerom i zajedno nađete najsrećnije rješenje.

Masturbacija i orgazam

Najlakši način do orgazma je svakako masturbacija, jer ko vas bolje poznaje od vas samih?

Orgazam u prosjeku traje 20 sekundi

Tokom tih 20 sekundi orgazma, kontrakcije se pojavljuju i nestaju na svakih 0,08 sekundi. Ukoliko radite Kigel vježbe, te kontrakcije se mogu pojačati.

Vježbanjem do uzbuđenja

Pojedini trbušnjaci vas mogu dovesti do orgazma, kao i vožnja biciklom, sve u zavisnosti od toga koliko je ko osjetljiv.

Orgazam vam se može dogoditi i tokom porođaja

Čudno ali istinito. Tokom porođaja može doći do orgazma. Ne brinite, to je sasvim normalna pojava.

Možete doživjeti orgazam i ukoliko mislite

Nije istina da baš ni o čemu ne treba da razmišljate kako bi mogli da doživite orgazam. Da je tako, niko nikada za orgazam ne bi znao, jer mozak uvijek radi, i razmišljate, svjesno ili ne.

– Ako iskombinujete disanje, određenu fantaziju, i ukoliko se dovoljno skoncentrišete na sebe, doživjećete orgazam – kaže doktor Džina Ogden.

Uzdisanje i stenjanje pospješuje orgazam

Eto, ispostavilo se da što ste glasniji – bolje je. Recimo ljudi koji praktikuju tantrički seks, proizvođenje visokih tonova unosi seksualnu energiju u vaše grudi, vrat, glavu, dok su niski tonovi skoncentrisani na predio južno od glave. Znači pronađite jačinu koja vam odgovara i doživite orgazam čitavog tijela!

Većina žena folira orgazam

Istraživanja pokazuju da je čak 60 odsto žena odglumilo orgazam za Oskara! O tome što 59 odsto muškaraca misli da može da prepozna kada žena glumi, o tome nećemo.

Žene u vezi orgazam doživljavaju mnogo češće

Moguće je da je to zbog toga što ste u vezi opušteniji, razmjenjujete emocije, uživate u tim momentima, dok ako ste solo uglavnom to radite iz zabave ili čiste potrebe pa ko kako prođe.

Živce i strahove ne čuvati u spavaćoj sobi

Visok nivo stresa može nepovoljno da utiče na vaš seksualni život. U odnos se treba upustiti opušteno i bezbrižno, ukoliko želite da stignete ‘sretnno do kraja’

Neke žene stvarno ne mogu da dožive orgazam!

10-15 odsto žena su anorgazmične, odnosno fizički ne mogu da dožive orgazam.

U nekim pozama je mnogo lakše doći do orgazma

Poza u kojoj je stimulacija najbolja je od pozadi, ili dogi, jer je tako najpristupačnije doći do G-tačke.

Brbljanje

Nakon orgazma može vam se desiti da vam se neopisivo ćaska, i onda jednostavno počinjete da pričate i pričate! Za to se zahvalite oksitocinu, kojeg vaš mozak ispušta nakon ‘igre’.

Što ste stariji – orgazam je jači

Žene između 80 i 99 godine su seksualno zadovoljnije nego mlade žene, kako kaže Američki žurnal medicine.

Da u isto vrijeme doživite orgazam, možete samo na filmu!

Male su šanse u pitanju, tako da i ako vam se dogodi znajte da je to fenomenalna stvar.

 

Podijelite članak