Što vam svi prešućuju o vjenčanju?!

Što vam svi prešućuju o vjenčanju?!

Zaljubljeni ste i zaručen. Mislite da ste spremni za vjenčanje, no jeste li?

Časopisi, internetski portali, knjige i bivše mladenke – svi vam nude brojne savjete kako se pripremiti za veliki dan, od toga kako naći savršenu haljinu do toga kako osmisliti najzabavniju večeru. Potrošili ste mjesece, ili čak godine, planirajući, i imate pet svezaka s izrescima, detaljima i informacijama koji su vam bili bitni pri planiranju vjenčanja. S pravom mislite da vas više ama baš ništa ne može iznenaditi na vaš veliki dan… ali ste u krivu.

Evo nekoliko stvari koje vam nitko neće reći o danu vjenčanja:

1. Vaše vjenčanje je u biti križanac raznoraznih projekata i evenata

Nadamo se da ćete ih sve svladati i imati spremne liste i planove ako nešto krene po zlu.

2. Čak i ako niste stručnjak u planiranju, netko će vas zeznuti tako što vam neće javiti da dolazi, a pojavit će se na velikom događaju

Ovakvi ljudi ne bi trebali postojati. A ako već postoje trebalo bi ih biti malo. Nažalost, nađe ih se ponešto.

3. Svatko ima svoj stav

Pogotovo oni koji financijski sudjeluju u vjenčanju. Ustvari, mnogi izgleda da smataju da je darivanje novca isto što i kupovanje prava na sudjelovanje u organizaciji i nametanje svojeg mišljenja.

4. Ovo je vjerojatno jedina situacija u kojoj ćete vi i partner organizirati događaj na kojem ćete izabrati baš svakog gosta

Koristite tu blagodat mudro. Iako postoji šansa da će se nepoželjni ‘padobranci’ uvući na večeru u obliku nečije pratnje, nemojte se osjećati obaveznima da ikoga pozovete. Ipak trošite svoje novce.

5. Ako ste mlada – pri traženju vjenčanice nemojte zaboraviti da u toj haljini morate moći i sjediti i posjetiti toalet

I da, čak i na dan svojeg vjenčanja, i dalje nećete uspjeti cijeli dan provesti u štiklama ako vam to ne polazi za rukom ni inače.

6. Bez obzira koliko detaljno uputite DJ-a ili koliko dobro mislite da ga poznajete…

… u nekom trenutku će zaboraviti na dogovorenu playlistu i, ili početi puštati ‘wedding disco’ pjesme, ili, još gore, ono što se samo njemu sviđa.

7. To što netko ima iPod sa playlistom neće pomoći

Dapače, problem će se samo prebaciti na nekog drugog. Naime svatko misli da ima dobar ukus, no ustvari nema. Pogotovo ne isti kao vi. A na svakom vjenčanju će se naći bar jedna osoba koja misli da bi složila bolju playlistu.

8. Ne možete se ‘ubiti’ zbog svake sitnice

Nešto će u nekom trenutku krenuti u krivo i nešto ćete zaboraviti. Čak i da imate posebnog dnevnog koordinatora na dan vjenčanja (da, i takvi postoje), i dalje ćete zaboraviti na neku sitnicu, a ako je sve kako treba, ne biste to trebali uopće zamijetiti.

9. Ako vam je nešto jako važno, platite nekome da to učini za vas

Ponekad se možete razočarati u prijatelje, čak i ako oni ulože sav trud u to što od njih želite. Tako da ako nešto zaista želite (bile to fotografija, šminka, frizura ili video snimka), najbolje bi bilo da platite nekom da to obavi kao pošten posao.

10. Koliko god vi molili ljude da ne objavljuju fotografije s vašeg vjenčanja na društvenim mrežama…

…naći ćete se tagirani na fotografijama prije nego li stignete uopće konzumirati brak…

11. … a to će se ionako vjerojatno dogoditi u nekom trenutku tijekom medenog mjeseca ili vikenda, a ne prve bračne noći!

Razlog se krije u tome što ste noć nakon vjenčanja pre umorni/pijani/emotivni (označite kako želite).

12. Nećete provesti puno vremena razgovarajući s osobom s kojom ste upravo stupili u brak

Previše je prijatelja i rodbine došlo i doputovalo sa svih strana, a kojima morate zahvaliti na dolasku i malo popričati s njima

13. Možda ovo i ne bude najbolji dan vašeg života

I to je u redu. Ako je, krasno i svaka čast. No ako nije, to samo znači da je najbolje tek pred vama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS