Stojnić o slučaju “Memić”: Zar ja trebam da usmjeravam službe ko se treba hapsiti

d 7

Nakon jučerašnjeg otvorenog pisma generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović i njene najbliže saradnice Enre Mehmedike-Suljić, a potom reakcija koje su uslijedile od advokata porodice Memić Ifeta Ferageta te dr. Kemala Dizdarevića povodom vještačenja o amneziji Alise Mutap, oglasio se i MMA borac i vijećnik u Gradskom vijeću Sarajeva Denis Stojnić.

Stojnić smatra da je upravo on bio “okidač svega” još u novembru prošle godine.

– Očito da kantonalni antikorupcioni tim mora da se uključi u sve ovo. Jer, od naše policije nema pomoći. Policija i Tužilaštvo sve znaju, ali izgleda da ne žele da rade svoj posao kako treba.

Jedan Denis Stojnić treba da usmjerava službe ko se treba hapsiti, kao u slučaju ubistva Memića.Da ja moram da govorim prije četiri mjeseca da se treba Zijo Mutap uhapsiti i drugog stranog doktora angožovati, jer je nalaz AMNEZIJA pogrešan… I da Alisu strpaju u zatvor i da konačno ona i Zijo Mutap priznaju ko su još ubice.A ja sam 28. novembra 2020. bio okidač svega, a imaju ljudi koji su plaćeni za to i sve znaju kako treba da postupe. Sve sam govorio prošle godine – od imena ubica, a i ovih uličnih bandi koje nam grad terorišu, bit će kasno kad nečije dijete strada. Sramota! – poručio je Stojnić u svojoj izjavi.