AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Sarajevski ugostitelj, Denis Stojnić, večeras je za Oslobođenje komentarisao novu odluku Vlade Kantona Sarajevo kojom će, između ostalog, biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata u cilju spriječavanja širenja koronavirusa.

Stojnić je rekako kako je donešena nebulozna odluka osim ako Vlada ne misli staviti barikade na izlazima kantona.

– Privrednicima je najbitnije zdravlje naših građana, ali premijer Forto je donio nebuloznu odluku, rekao je Stojnić.

Dodao je da će sada građani Kantona Sarajevo ići u druge kantone, te je moguće da će se zaraziti u tim kantonima, ili ako su već zaraženi onda će zaraditi ljude iz tih kantona, što donesenu odluku čini besmislenom.

– Jedino ako misli staviti barikade na izlazima kantona, a to me onda podsjeća na ratnu 1992. godinu jer sam ratno dijete, kazao je Stojnić.

Naglasio je da je Edin Forto prekršio odluku Ustavnog suda BiH i da će uslijediti tužba protiv njega.

– Mora nas primiti da razgovaramo, a podjela novca će morati biti urađena bez ikakvih uslova, ne onako kako je to radila prethodna Vlada na čelu sa premijerom Marijom Nenadićem, kazao nam je Stojnić, dodavši da će tužba uslijediti i protiv federalnog premijera Fadila Novalića, zbog uvođenja policijskog sata.

Dalje, Stojnić je naglasio kako će ugostitelji izađi na masovne proteste u narednim danima.

– Na proteste ćemo izlaziti svaki dan, biće nas hiljadu, svi ugostitelji dolaze, poručuje Denis Stojnić, ponovo naglasivši da se ovom odlukom neće dobiti ništa, uz konstataciju da premijer Edin Forto mrzi sarajevske privrednike.

Na kraju razgovora, Stojnić je pozvao Fortu na direktni razgovor, javno u nekoj od emisija.