Portal 072info

STOP 385 Bojkot ‘Made in Croatia’ najbolji odgovor Hrvatskoj

granicni5 jpg
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlasti Hrvatske promijenile su odluku koja se odnosi na prelazak građana iz Bosne i Hercegovine, odnosno svih onih koji dolaze iz BiH te se novom naredbom traži odlazak u samoizolaciju od 14 dana. Ovakva odluka dokazala je da Hrvatska BiH ne smatra ni blizu mogućom članicom EU, a taj nezajažljivi poriv da pokažu da su veći i bolji od nas nadjačao je i činjenicu da pola Dalmacije plače.

Na uštrb ekonomije dokazuju svoju diskutabilnu politiku koja nam je još jednom pokazala, i to po ko zna koji put, da Hrvati nemaju časne namjere prema BiH.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ovakav argument zasnovan je na činjenici da nam vlasti Hrvatske nisu pokazale niti jedan uvezeni slučaj korone iz BiH. Mi ne znamo koji je to klaster nastao od nekog iz BiH, ali znamo da su u Hrvatskoj najpogođenije županije u koje baš Bosanci i Hercegovci ne putuju često!?

I predsjednik Hrvatske Zoran Milanović svojim govorom u Crnoj Gori dokazao je da, iako je lijevo orijentiran, politika Hrvatske prema BiH je uvijek ista – lažno prijateljska. Skoro sam uvjerena da nikada nećemo s njima riješiti pitanje granice, uzimajući u obzir dužinu, a namjere Hrvatske nikada neće biti drugačije. Svako malo poniženje koje nam serviraju sve je teže pitko.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Skolna sam zato napisati radikalne stavove. Da smo pametni, bojkot svega što je “Made in Croatia” bio bi sasvim solidan odgovor na izolaciju. Ovako sve ostaje na priči. Protok robe se vrši, mi kupujemo, a Hrvatima dobro, još nas ne gledaju. Čudim se da su nam tranzit ostavili slobodan.

Vrh Hrvatske konstantno je u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Upadaju nenajavljeni i nepozvani, raspiruju podjele i mržnju, narušavaju granice BiH, krče bh. šumu…
Zar to dobri susjedi rade? Bez obzira što to zapakuju u uglađenu evropsku priču, predstavljajući se europejcima, celofan za čas spadne. Ostane prava, ogoljena istina. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Hrvatska iz ove države izvlači novac kroz svoje kompanije, uzima nam vodu da proizvodi struju, desničari uzimaju glasove, evo sad i ljevičari istim stopama idu. Otimate nam sportiste, ali i druge ljudske i prirodne resurse. Znate vi ambasadore da onog dana kada Bosna i Hercegovina uđe u Evropsku uniju, puno toga nećete moći provoditi. 
Hrvatska je, sada je to definitivno dokazala jedna od najopasnijih zemalja po svoje susjede u cijeloj Evropskoj uniji. 

Na sav glas priča o EU, a oteli su imovinu naših firmi.To nisu vrijednosti koje zagovara Evropska unija. 

Oteto prokleto, uvijek je bilo. 

Nismo vam još zaboravili obavještajne radnje vaše službe. SOA je u našoj je državi pokušala instalirati “teroriste” u liku i djelu neznalica s predznakom islama. To vam i u

Briselu znaju, baš kao što su sve oči uprte u brutalnost koju činite prema migrantima.

Hrvatska policija napada i premlaćuje i vraća nazad u Bosnu i Hercegovinu unesrećene ljude. Bez mobitela, bez odjeće, bez nade, bez budućnosti. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Takva politika vam je fašistička, tako se jednostavno zove. A, ona kao takva mora završiti na ‘otpadu’, tamo gdje će završiti i vaša ideja da odlažete nuklearni otpad, tik uz našu granicu.

Svjesni smo svih vaših udruživanja, što diplomatskih što zločinačkih (presuđeni UZP) i namjera vaših, a nadam se da će i Brisel konačno reagirati, ali i bh. vlasti da će recipročno djelovati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Amina Čorbo-Zećo/NAP


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 24
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Koronavirus u BiH: Koliko se ljudi do sada zarazilo, koliko se oporavilo, a koliko je umrlo

072info.com

BiH baca tri kilograma otpada po stanovniku

072info.com

Pripremite kišobrane, slijedi pogoršanje vremena

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6